FORMALITĂȚI: Pintea, Țărmure și Gavrilaș note mari la examenele de evaluare. Comisiile le-au dat peste 9 și cei 3 directori devin “premianți cu coroniță” la managementul pe cultură!

Managerii instituțiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean au fost băgați în examen. Pintea și Țărmure dețincontracte de management până în 2020, dar pot fi examinați periodic pentru modul cum administrează instituțiile. Alexandru Gavrilaș are contract până în 2018.

Evaluarea se va realiza prin verificarea modului în care au fost realizate obligațiile asumate de manager prin contractul de management în raport cu resursele financiare alocate, precum și analizarea proiectelor realizate în cadrul programelor propuse.

e2

pintea-1

x-400

 

 

 

 

 

 

Pentru managementul Muzeului Județean Alexandru Gavrilaș a luat nota 9.73.

La Biblioteca Județeană, Ioan Pintea a luat 9.86

Gavril Țărmure a luat 9.63 pentru managementul Centrului Județean pentru Cultură

Criteriile stabilite pentru notarea directorilor:
– evoluția instituției în raport cu mediul în care își desfășoară activitateași în raport cu sistemul instituțional existent: 1.5 puncte
– îmbunătățirea activității instituției: 1.5 puncte
– organizarea sistemului organizațional: 1.5 puncte
– situația economico-financiară a instituției: 1.5 puncte
– strategia, programele și implementarea planului de acțiune pentru îndeplinirea misiunii specifice: 2 puncte
– evoluția economico-financiară a instituției, cu menționarea resurselor financiare necesare de alocat de către Consiliul Județean: 2 puncte.

Comisia de analiză s-a stabilit printr-o proiect de hotărâre votat de consilierii județeni.

Vezi cine a făcut parte din comisii!

Membrilor comisiei de analiză a mangementului le-a fost interzis :

– să deruleze în perioada de evaluare relații contractuale încheiate cu instituția publică de cultură pentru care se desfășoară evaluarea
– să aibă relații cu caracter patrimonial cu managerul analizat
– să aibă legături de rudenie de soț/soție sau fin până la gradul al IV-lea cupersoanele care au competența legală de a numimembrii comisiilor de evaluare, cu ceilalți membrii ai comisiei sau cu managerul evaluat.

Citiți și:

 analiza-2-404x400Îi bagă-n comisii și le verifică activitatea: directorii Pintea, Țărmure și Gavrilaș vor da “lucrări de control” despre managementul instituției pe care o conduc!Caricatură

Ziar de Bistrita