Nou cod portocaliu de ploi abundente în Bistrița-Năsăud

 -  -  1045


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, valabilă inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, în perioada 20 iulie, ora 10.00 – 21 iulie, ora 03.00, ”în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp”.

De asemenea, în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00, mai multe județe din țară se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp. În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică”, mai arată ANM.

Ulterior, în intervalul 21 iulie, ora 03:00 – 21 iulie, ora 22:00, în vigoare va fi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică.

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp”, mai adaugă ANM.

0 notes
170 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *