Nou scandal la școala din Șanț. Profesorul Vasile Maternik, dus la secția de Poliție și amendat

 -  -  1884


Luni dimineața, la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din localitatea Șanț a fost din nou scandal! În centrul atenției s-a aflat același profesor de sport Vasile Maternik. Acesta a vrut să revină la ore, însă a fost împiedicat de părinții elevilor care învață la această școală, motiv pentru care bărbatul a devenit violent verbal. A fost necesară intervenția jandarmilor, iar bărbatul a fost dus la secția de Poliție și amendat.  

”Mai mulţi părinţi s-au adunat în această dimineaţă la școala din localitatea Şanţ, pentru a-i interzice unui profesor să intre la ore, deoarece s-a manifestat agresiv faţă de elevi. Starea conflictuală între părinţii elevilor şi profesor a escaladat, profesorul manifestându-se violent verbal. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului şi l-au imobilizat pe bărbatul în cauză, l-au încătuşat şi l-au condus la secţia de Poliţie. Totodată, acesta a fost sancţionat cu 500 de lei amendă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan.

Reamintim că nu este primul protest de acest fel al părinților elevilor de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din localitatea Șanț. Încă din luna noiembrie a anului trecut, aceștia au ieșit de mai multe ori în stradă cerându-le autorităților să ia măsuri pentru a împiedica reîntoarcerea la catedră a unui profesor de educaţie fizică şi sport, condamnat la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea a doi elevi.

Ziar de Bistrița a mai prezentat acest caz:

Protest la Școala Gimnazială din Șanț după ce un profesor condamnat pentru purtare abuzivă vrea să revină la catedră

 

VIDEO: Inspectorul școlar adjunct Zoltan Deak: ”Situația de la Șanț este calmă pentru moment, dar e o situație tranzitorie!”

FOTO: Radu Sîrbu – www.mesager24.ro 

0 notes
1009 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *