Nouă angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița și alți șapte de la spitalul din Năsăud, plasați în izolare la domiciliu

 -  -  91


Nouă angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița se află în izolare la domiciliu, după ce aceștia ar fi intrat în contact cu femeia din localitatea Salva care a fost recent diagnosticată cu COVID-19. Alți șapte angajați ai spitalului din Năsăud sunt și ei în izolare la domiciliu.

Atât purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, cât și purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, Bianca Danci, au confirmat pentru Ziar de Bistrița că este vorba despre 9 angajați ai unității medicale, aceștia fiind plasați în izolare la domiciliu încă din data de 21 martie. Însă, cele două surse menționate nu au oferit mai multe detalii.

De asemenea, alți 7 angajați ai Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud sunt și ei în izolare la domiciliu.

Se pare că aceste persoane ar fi intrat în contact cu o femeie din localitatea Salva, recent diagnosticată cu COVID-19, în cazul căreia s-a deschis chiar și un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pe lângă cei 9 angajați ai SJU Bistrița și cei 7 ai spitalului din Năsăud, în izolare la domiciliu se află încă 2 angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, și aceștia intrând în contact cu femeia în cazul căreia s-a confirmat prezența virusului.

Totodată, în urmă cu câteva zile, alți 2 angajați din sectorul public au fost plasați și ei în izolare la domiciliu, fiind vorba despre 2 polițiști de la Rutieră, care au intrat în contact cu un bărbat din județul Botoșani, acesta fiind ulterior diagnosticat cu noul tip de coronavirus.

Luni dimineața, în Bistrița-Năsăud erau 1.245 de persoane plasate în izolare la domiciliu și alte 127 în carantină.

9 recommended
1 notes
7397 views
bookmark icon

One thought on “Nouă angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița și alți șapte de la spitalul din Năsăud, plasați în izolare la domiciliu

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *