Nouă angajați ai unor agenți economici din Bistrița-Năsăud și-au pierdut viața în urma unor accidente petrecute la locul de muncă

 -  - 


Anul trecut, nouă angajați ai unor agenți economici din județul Bistrița-Năsăud și-au pierdut viața în urma unor accidente petrecute la locul de muncă, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).

”În anul 2021, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud au fost comunicate 151 de evenimente produse pe raza judeţului, iar în primele 4 luni ale anului 2022 au fost comunicate alte 58 de evenimente. Dintre acestea, în cursul 2021, 101 au fost încadrate ca accidente de muncă. Ele s-au soldat cu 103 persoane accidentate, 9 dintre acestea fiind accidentate mortal. Din cele 58 de evenimente comunicate în primele 4 luni ale anului 2022, 34 au fost încadrate ca accidente de muncă, acestea fiind soldate cu 34 de persoane accidentate. În anul 2022 nu s-au înregistrat accidente mortale”, a declarat inspectorul șef al ITM Bistrița-Năsăud, Otilia Berbecar, în ședința de luna aceasta a Colegiului Prefectural.

Sursa citată a mai adăugat că majoritatea accidentelor de muncă s-au produs la agenți economici care își desfășoară activitatea în domenii precum silvicultură și exploatare forestieră 8 accidentaţi, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei – 7 accidentați, fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice – 10 accidentați, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații – 11 accidentați, fabricarea de mașini, utilaje și echipamente – 6 accidentați, construcții de clădiri – 9 accidentați, lucrări speciale de construcții – 8 accidentați, învățământ – 6 accidentați și sănătate și asistență socială – 5 accidentați.

În anul 2021 și în primele 4 luni ale anului 2022, în judeţul Bistriţa-Năsăud nu a fost înregistrat niciun caz de boală profesională.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.