Nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică în Bistrița-Năsăud

 -  -  924Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în mai multe județe din țară până vineri noaptea, printre acestea numărându-se și Bistrița-Năsăud.

Astfel, atenționarea cod galben este valabilă în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 02:00. ”În intervalul menționat, la munte, în nordul, nord-estul și local în centrul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”, precizează ANM.

De asemenea, în intervalul 31 iulie, ora 12:00 – 01 august, ora 02:00, îîn toată țara va fi în vigoare și o informare meteorologică de furtuni. ”În intervalul menționat, în sud-vestul, sudul, estul țării și local în centru, instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp”, mai arată ANM.

0 notes
49 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *