Social

Nouă operație complexă, realizată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  - 


O nouă operație complexă ce era posibilă până de curând doar în marile centre universitare din România a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, dr. Anamaria Bumbu de la SJU Bistrița a oferit detalii despre intervenția chirurgicală.

”Împărtășesc cu voi, o operație complexă care s-a transformat în bucuria de a avea o viață normală, a unui om care a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. În aprilie, pacientul a venit în UPU, cu o plagă infectată a antebrațului drept, având un os al antebrațului vizibil, în urma unui traumatism local [ fiind lovit de un lemn ]. Plaga pacientului s-a curățat chirurgical, însă din cauza infecției majore a țesuturilor și osteitei ulnare, osul a fost excizat și pacientul a rămas cu un defect osos de 23 cm și un vizibil defect al părților moi. Soluția chirurgicală: am luat o bucată de piele și țesut adiacent de pe coapsă și am adaptat-o părții lipsă de pe antebraț. Practic, am acoperit defectul de părți moi și piele cu un lambou liber vascularizat anterolateral de coapsă. După vindecarea plăgii și integrarea lamboului, am trecut la reconstrucția antebrațului prin transfer liber vascularizat de peroneu, care înlocuiește ulna”, a explicat dr. Anamaria Bumbu.

Alături de dr. Anamaria Bumbu, din echipa operatorie au făcut parte doi medici rezidenți de chirurgie plastică și medicii de pe secția de Ortopedie-traumatologie – dr. Bumbu Bogdan – medic primar Orto­pe­die Și Trau­ma­to­lo­gie, dr. Bogdan Oprea – medic spe­cialist Orto­pe­die Și Trau­ma­to­lo­gie.

”Multă sănătate pacientului și mulțumim că ați avut încredere să vă lăsați pe mâna noastră. Rezultatele ne bucură nespus de mult!”, a încheiat dr. Anamaria Bumbu.

266 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.