Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, confirmată în România

 -  -  11046


Noua tulpină de coronavirus cu transmisibilitate crescută, care a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie şi care este mai transmisibilă decât tulpina identificată în China în urmă cu un an, a fost confirmată și în România, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Noua tulpină a fost confirmată la o tânără ân vârstă de 27 de ani.

”Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Balș se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie, conform metodologiei în vigoare”, a informat Ministerul Sănătății.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu campania națională de vaccinare, Ministerul Sănătății subliniază că măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor.

1 notes
171 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *