Noul primar ales al Bistriței nu va desființa Poliția Locală. ” Eu cred că avem nevoie de o Poliție Locală eficientă”

 -  -  12732Noul primar ales al municipiului Bistrița, Ioan Turc, spune că nu intenționează să desființeze Poliția Locală. Ba din contră, consideră că Bistrița are nevoie de acest serviciu, motiv pentru care îl va face mai eficient.

Știu că există o sensibilitate a opiniei publice legată de Poliția Locală. Eu cred că avem nevoie de Poliție Locală, ca dovadă că există Poliție Locală în orașele din occident. Atunci când privim spre modele de bună administrare, observăm că există servicii de Poliție Locală în orașe din Europa Centrală. Avem nevoie de o Poliție Locală eficientă. Vom urmări o îmbunătățire a obiectului muncii, vom duce Poliția Locală acolo unde oamenii simt nevoia de prezența celor care lucrează în acest serviciu”, a declarat Ioan Turc în emisiunea ”Impact” de la postul de televiziune AS-TV.

Noul primar a dat și un exemplu de activitate la care poate fi folosită Poliția Locală.

Vă dau un exemplu, vom folosi Poliția Locală pentru stoparea cerceșetoriei. Eu îi asigur pe bistrițeni că, din prima săptămână în care îmi voi prelua atribuțiilor, vor putea să bea un ceai liniștiți pe pietonal. Aici nu există loc de interpretare. Vom face o analiză cu privire la zonele de risc, cum sunt zonele limitrofe marilor magazine, a lanțurilor de retail, vom face o analiză cu privire la toate celelalte zone – școli, grădinițe. Poliția Locală va contribui la un sentiment obiectiv de siguranță, nu la un sentiment fals de siguranță. În ceea ce privește celelalte atribute ale Poliției Locale, lăsând la o parte cerșetoria, siguranța cetățeanului și integritatea, bineînțeles că și Disciplina în construcții trebuie să își facă datoria”, a mai completat Ioan Turc.

Potrivit noului primar, lucrurile în Primăria Bistrița se vor schimba și îi avertizează pe angajații instituției că va cere mult de la ei.

”Ceea ce s-a întâmplat în vechea administrație, când pe un bloc cu autorizație de construire pentru 4 etaje au mai apărut 3 și nu s-a sesizat nimeni, nu este permis. Fiecare om din Primăria municipiului Bistrița trebuie să știe un lucru. Sunt adeptul unui tratament corect, civilizat. Am zis că voi duce omenia în Primăria municipiului Bistrița. Când am spus asta m-am referit inclusiv la cei care lucrează acolo. Sigur, accentul întotdeauna cade pe cetățean, pe plătitorii de taxe și impozite, pe beneficiarii de servicii, dar cei care lucrează în Primărie trebuie să știe faptul că niciodată în activitatea mea nu am persecutat, nu am luat măsuri discreționare, detest orice fel de încercare de vătămare a egoului pe care fiecare îl avem. Oamenii trebuie respectați, dar în același timp voi cere mult. Nu pot admite ca cineva la final de lună să încaseze bani nemunciți. Vom face o analiză cât se poate de corectă, cât se poate de pertinentă cu privire la fișa postului fiecărui om care lucrează în Primărie. Vom încuraja munca, profesioniștii, vom da acel sentiment de echilibru, de meritocrație, de obiectivitate”, a mai spus Ioan Turc.

1 notes
1857 views
bookmark icon

One thought on “Noul primar ales al Bistriței nu va desființa Poliția Locală. ” Eu cred că avem nevoie de o Poliție Locală eficientă”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net