Noutăți legate de organizarea campaniei de vaccinare; din 15 martie va fi disponibilă lista de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID

 -  -  992


Începând cu data de 15 martie, în platforma de programare va fi disponibilă lista de aşteptare pentru înscrierea la vaccinarea anti-COVID, a anunțat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă. Practic, pentru fiecare centru de vaccinare va fi disponibilă o listă de așteptare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare este un loc liber, persoana înscrisă pe lista de așteptare este notificată și are la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea în respectivul centru de vaccinare.

Această listă de așteptare va fi disponibilă în platforma de programare, din data de 15 martie. În ce va consta această listă de așteptare? Practic, modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare. Persoana respectivă, respectând aceeași modalitate, selectând categoria din care face parte, se va trece în această listă de așteptare. În momentul în care, în respectivul centru de vaccinare, vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și, respectiv, e-mail, și va avea la dispoziție acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea. Etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă: doar va salva și va confirma că într-adevăr dorește programarea în respectivul centru de vaccinare. Ca atare, trebuie să înțelegem că, după data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. Ele vor ajunge la interfața persoanelor care sunt listate și nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră și vor dori să găsească un loc liber. De ce? Pentru că platforma este de așa natură încât va notifica, în primul rând, persoanele care se află în lista de așteptare, drept pentru care ne așteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de așteptare. Din acest punct de vedere, după data de 15 martie, noi ne dorim și vom încuraja, evident, programarea prin această listă de așteptare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Totodată, sursa citată a adăugat că se menţine acelaşi obiectiv ca etapa a treia a campaniei de vaccinare, adresată populaţiei generale, să înceapă din luna aprilie

Ne menținem acelaşi obiectiv de a începe etapa a treia a campaniei de vaccinare adresată populației generale din luna aprilie şi practic, din 15 martie, va fi disponibilă această posibilitate de programare pe lista de așteptare a persoanelor din etapa a treia care, evident, doresc să se vaccineze. Cam acestea ar fi elementele noi pe care urmează să le implementăm în perioada următoare. Această listă de așteptare va ușura foarte mult procesul de programare efectivă şi, mai mult decât atât, va permite pe de-o parte, o gestionare mult mai eficientă a numărului de persoane programate în raport cu dozele disponibile, pentru că întotdeauna vor fi notificate persoanele în funcţie de numărul de doze de vaccin care vor fi disponibile şi atunci nu am mai ajunge în situaţia ipotetică în care ar trebui, din cauza unor doze insuficiente, să ajungem la amânări de persoane”, a mai spus preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2.

Numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19 pe teritoriul României va depăşi miercuri un milion, a mai informat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

0 notes
117 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *