Nu au respectat măsura carantinei și s-au ales cu sancțiuni

 -  -  994Mai multe sancțiuni au fost aplicate de forțele de ordine din Bistrița-Năsăud unor persoane care nu au respectat măsura carantinei și nu se aflau la adresa pe care au comunicat-o autorităților.

Potrivit autorităților din Bistrița-Năsăud, o primă sancțiune a fost aplicată unei femei de 57 de ani, recent întoarsă din Spania. ”Lucrătorii Poliției Locale Bistrița au constatat faptul că o femeie de 57 de ani, întoarsă din Spania, nu a respectat obligațiile impuse. Femeia nu a fost găsită în Bistrița, la adresa la care a declarat că va rămâne în carantină, ulterior, la solicitarea polițiștilor, aceasta s-a întors la domiciliu. Femeia a fost sancționată contravențional, conform Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 3.000 de lei”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, o altă sancțiune a fost aplicată de oamenii legii după ce doi soți de 30 de ani și copiii lor minori, toți cetățeni pakistanezi, cu rezidență în Spania, au fost verificați la adresa unde au declarat că vor rămâne în carantină, însă nu au fost găsiți. ”La solicitarea polițiștilor, aceștia s-au întors la adresa declarată, iar față de adulți a fost dispusă măsura sancționării, conform Legii 55/2020, cu avertisment. Polițiștii le-au explicat încă o dată prevederile Legii 55/2020 și faptul că este extrem de important ca, pentru prevenirea și limitarea infectării cu Sars-Cov-2, să respecte obligațiile impuse”, au adăugat reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale în vigoare, contribuind astfel la limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

0 notes
119 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net