Nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost duși în centre de carantină, unde sunt păziți de jandarmi

 -  -  1094


Un număr de 17 persoane din Bistrița-Năsăud au fost plasate în carantină instituționalizată, sub pază, ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare la domiciliu.

”În urma acțiunilor de verificare efectuate de polițiști, împreună cu celelalte structuri integrate, în perioada 15 mai – 1 iunie, au fost identificate 17 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Motivele cu care aceste persoane au încercat să se justifice sunt acțiuni banale, dar care pot avea repercusiuni grave pentru cei din jur!”, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Autoritățile reamintesc tuturor celor aflați în izolare că vizitele la iubit/iubită, plimbările, fie ele în localitatea de domiciliu sau în afara acesteia, activitățile de amenajare/renovare sau efectuarea de cumpărături sau alte activități care implică deplasarea în afara locuinței sunt riscante și pot pune în pericol sănătate altor persoane.

Din acest motiv, prefectul județului Bistrița-Năsăud le cere celor circa 2.700 de persoane aflate în izolare la domiciliu să dea dovadă de responsabilitate și să respecte această măsură.

”Fac din nou un apel către toți cetățenii care se află în izolare la domiciliu și le reamintesc că respectarea acestei măsuri este benefică atât pentru sănătatea lor, cât și pentru a celor din jur! Știu că nu este ușor, dar faptul că ne aflăm într-o perioadă de relaxare nu înseamnă că nu mai trebuie să ne protejăm, înseamnă că trebuie să ne asumăm măsurile de igienă, distanțare socială și siguranță reluându-ne, treptat, activitățile zilnice. Fac un apel la responsabilitate, discernământ și răbdare pentru a putea să ne revenim pe deplin la viețile noastre așa cum le știam înainte de pandemie!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

În prezent, în cazul a 2.688 de persoane din Bistrița-Năsăud s-a impus aplicarea măsurii izolării la domiciliu. Alte 23 de persoane sunt în carantină instituționalizată.

Până la data de 2 iunie, în județ au fost confirmate 340 de cazuri de COVID-19, în 232 dintre acestea pacienții au fost declarați vindecați, în vreme ce în 29 de situații s-a înregistrat decesul pacienților.

0 notes
219 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *