Nu au avut TUPEU să spargă lacătul! Operațiunea “FREE veverița” a eșuat la prima tentativă! Oricum, în 2017 Crețu a declarat că va aduce alte veverițe în “pușcăria” din Parcul Municipal!

După ședința de Consiliu Local, mișcarea de rezistență “FREE veverița” s-a deplasat la voliera din Parcul Municipal, cu scopul de a elibera veverița rămasă în viață! Întâlnirea a avut loc la ora 21!

Niciunul din protestatari NU a avut tupeul să spargă lacătul și să deschidă voliera, deoarece ar fi riscat să fie acuzat de distrugere (faptă penală ce se pedepsește cu amendă sau închsioare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă). Președintele Partidului Verde, Marius Bălan a încercat să deschidă lacătul cu câteva chei de la breloc, dar încercarea sa a eșuat. La fel au procedat și jurnaliștii Remus Rus și Viorel Negru. Veverița NU a fost văzută și probabil din cauza agitației s-a izolat într-una din scorburile din volieră.

Marus Bălan: – Dacă o luăm pe dreptate, pe lege, primăria Bistrița poate ține această veveriță aici, din moment ce Garda de mediu a atenționat și au mărit spațiul

Reporter:  – De ce NU  spargeți lacătul?

 Bălan: – NU sunt eu organizatorul acestei acțiuni, nu stă în sacrina mea, am și o funcțe la un partid politic, nu vreau să fie interpretat că ne atragem simpatizanți pentru noi, acțiunea este civilă acțiunea este curată, civilă și mai mult ce pot să spun? Știm că este o lege a distugerilor bunurilor publice și să vă spun sincer: NU am chef să fac pușcărie la 61 de ani.  Ar fi chiar de dorit ca dl primar, mîine să vă invite pe toți  și să ia atitudine și dacă are o licărire de omenie să deschidă naibii acel lacăt! ”

 

La protestul anunțat astăzi în ședința de Consiliu Local au participat câțiva liberali, jurnaliști și ecologiști. Au fost prezenți fostul senator Dorin Dobra, Marius Bălan, Dan Băbuțan, dar și mai mulți tineri liberali printre care și fostul consilier municipal Mihai Sărmășan. În afara presei locale au fost maxim 15 oameni care au fost prezenți la această acțiune.

v1

v6

 

 

 

 

 

v3

v2

 

 

 

 

 

v12

v33

 

 

 

 

 

 

Operațiunea FREE veverița s-a vrut a fi o mișcare de imagine pentru ca evenimentul să fie relatat la nivel național. Practic aceasta a fost miza întrunirii la ceas de seară… deoarece cadrul legal actual favorizează Primăria Bistrița. Oricum primarul Ovidiu Crețu a anunțat că va aduce alte veverițe în voliera din Parcul Municipal. Pe 2017, municipalitatea va face o selecițe de oferte pentru un contract privind hrănirea veverițelor-captive.

 

Citiți și:

v1 400

Hai salvează veverița! Protest în Parcul Municipal, astăzi de la ora 21! Veverița e simbolul, Crețu este DICTATORUL!

 
Comentarii

  • Avem cotet in parcul municipal !

  • Ștefan Horea.

    Dictatorul ,cum văd că i se spune nu este capabil să învețe nici de la STEAUA PSD, tov. FIREA care a “DISPUS” interzicerea folosirii animalelor la circ. Tovarășul nostru nu are cu ce procesa informația…. Păcat, ce bine i-ar sta lui în locul veveriței ,să privească din cușcă cum zburdă suratele prin copaci . Eu am una în fața geamului într-un nuc. e jucăuși foc și vine și după nuci. La Colibița avem trei aproape domesticite.
Caricatură

Ziar de Bistrita