Nu-s normali la cap! Consiliul Județen face studii de sertar pentru un stadion de 12.000 de locuri în zona pârtiei de schi! NU zic nimic de sursa de finanțare (minim 10 MILIOANE de euro) și stadionul devine fumigenă electorală! Documentele de 100.000 de euro expiră în 5 ani dacă NU se apucă de treabă!

 -  -  12143


Consiliul Județean va realiza studiul de fezabilitate pentru stadionul promis în Wonderland! Hârtiile sunt estimate la 100.000 de euro!

 

Administrația PSD a lansat mai multe fumigene în privința unui stadion în municipiul Bistrița. În primă fază, viceprimarul Niculae a ieșit la rampă cu demolarea stadionului Jean Pădureanu, după care a modificat mesajul public și a spus că de fapt ar dori extinderea Parcului Municipal. Un fiasco total, la capitolul imagine.

De cealaltă parte, Radu Moldovan a prezentat câteva planșe cu stadionul din zona Wonderland, fără să amintească despre sursa de finanțare.

ziar de bistrita stadion

Realizarea unui studiu de fezabilitate este estimată la 100.000 de euro, iar documentele vor expira în 5 ani!

Contractul de servicii a avut în vedere asigurarea următoarelor: Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z) și Studiu de Fezabilitate (S.F.) pentru realizarea unui stadion cu 12.000 locuri în tribune acoperite cu anexele sportive și tehnice aferente și cu dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale, spații de cazare și locuri de parcare, care să deservească activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist, precum și activități socio-culturale și de agrement pentru
publicul larg.

teren-gloria

Criterii de atribuire: Cel mai bun raport calitate – pret.

Costul estmat al documentațiilor: 440.000 de lei ( 100.000 de euro)!

Cât ar costa stadionul Jean Pădureanu!

Stadionul Jean Pădureanu ar costa aproximativ 8 MILIOANE de euro, conform evaluărilor care includ nocturna tribunele (suprafața desfășurată), instalațiile etc. Dacă Primăria ar cumpăra terenul, suma poate fi negociată pentru un preț real. Suprafața totală este de 2 hectare. 20.000 de metri pătrați x 200 euro = 4 MILIOANE de euro, minim.

stadion gloria bistrita 2

Promisiunle lui Radu Molovan – stadion de 12.000 de locuri – cost: 10 MILIOANE de euro! Minim!

Stadionul din Wonderland este la faza de studiu de fezabilitate, dar lipsește esențialul: sursa de finanțare a acestui obiectiv! Prin Ministerul Dezvoltării e greu de crezut că se va finanța un astfel de obiectiv. Însă, reprezintă un mijloc de propagandă prin care se pune presiune mediatică pe viitoarele Guvernări, obligate să găsească finanțare pentru promisiunile fără acoperire ale președintelui CJ.

Stadioanele realizate în România au costuri cuprinse între 1.000 de euro și 3.000 de euro/loc! Un stadion de mici dimenisuni cum e cel din Ploiești sau din Arad (ambele de 12.000 de locuri au costat 12, respectiv 14 MILIOANE de euro).

foto 1 stadion Ploiesti

stadion ploiesti

foto 2 – stadion Arad

stadion arad

 

Fumigena cu stadionul – povești electorale pentru Cristi Niculae – Radu Moldovan!

Realizarea unui stadion în Bistrița este cu siguranță un subiect de propagandă pentru alegerile lcoale de președinte la Consiliul Județean, rspectiv priar de Bistrița.

Concret vorbind, stadionul Jean Pădureanu aparține lichidatorului judiciar și deocamdată NU există oferte pentru cumpărarea terenului în vederea realizării unei baze sportive. Primarul Crețu s-a ferit să negocieze și să abordeze acest subiect, de frica DNA-ului, după cum avea să declare!

Citiți și:

 

Crețu, asculat de DNA și acasă și la serviciu! Procurorii erau curioși dacă primarul din Bistrița era în stare să facă vreo manevră ILEGALĂ cu stadionul Jean Pădureanu, estimat aiurea, la 8-9 MILIOANE de euro! Oare în cei 2 ani “de ascultări”, DNA-ul chiar NU a prins nimic pe fir? Asta-i întrebarea!!!

1 notes
1268 views
bookmark icon

One thought on “Nu-s normali la cap! Consiliul Județen face studii de sertar pentru un stadion de 12.000 de locuri în zona pârtiei de schi! NU zic nimic de sursa de finanțare (minim 10 MILIOANE de euro) și stadionul devine fumigenă electorală! Documentele de 100.000 de euro expiră în 5 ani dacă NU se apucă de treabă!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *