Ultimele noutati

NU s-a căit, ci a născocit! Cum a-ncercat să se scoată Sighiartău la faza cu harta buclucașă, când a zis că PSD-ul dă bani la săraci și de fapt era harta lui Boc!

Robert Sighiartău a explicat astăzi episodul harta “lui Grindeanu”. Reamintim că deputatul P.N.L a prezentat în penultima conferință de presă o hartă a României, cu alocările de la bugetul de Stat, afirmând că PSD-ul favorizează județele asistate social, cum ar fi Teleroman. Deputatul PSD Daniel Suciu a descoperit că harta cu alocările prezentată de Sighiartău datează din 2012, perioadă în care guverna PDL-ul. Pentru gafa sa, Sighiartău a fost ironizat de reprezentanții puterii… iar astăzi președintele interimar al PNL a-ncercat să dreagă busuiocul!

S-a scos Sighiartău cu textele sale?

 

Reporter: – Despre harta celebră pe care a prezentat-o dl Daniel Suciu ce ne spuneți… de unde a apărut gafa?

Sighiartău: – NU este nicio gafă…. acea hartă este prima hartă care a venit și care a fost dată în 2012…. așa cum s-a spus într-adevăr eu nu am consemnat dar vine să spună același lucru: unde se contribuie, nu se primesc aceeași bani… pe principiul contributivității… adică dacă un județ contribuie la Stat cu o anumită sumă nu primește înapoi cât contribuie. Și să știți că acea metodă de calcul se păstrează și în zilele noastre, deci NU-i niciun secret , se poate verifica… Din păcate cei care contribuie nu primesc înapoi cât contribuie. Bineînțeles că e o discuție mult mai largă pentru tocmai de aceea ar trebui să avem o reformă a administrației, să împărțim România pe regiuni și să încercăm să egalizăm decalajele pe dezvoltarea regională. Avem județe mult mai slab-dezvoltate unde se pompează bani … dar nu se pompeză bani pentru dezvoltarea pe termen lung, economic a acelor județe ci se investesc în anumite proiecte unde se sifonează bani publici, haideți să spunem adevărul! Deci cam asta e situația cu acea hartă. Este o hartă care este valabilă și pentru anii noștri: cei care contibuie NU primesc… asta se întâmplă inclusiv în mediul privat și în sistemul de pensii și așa mai departe. Românii trebuie să știe foarte clar că odată ce contribuie o să își primească la un moment dat banii înapoi, indiferent că va fi la șomaj, la sigurări, la CASS și așa mai departe…

 

u1

u2

 

 

 

 

 

 

Reporter: – Deci NU a fost o gafă?

Sighiartău: – NU a fost o gafă…. eventual puteam să spun foarte clar că a fost o hartă din 2012…

Reporter: – Știați că a fost din 2012?

Sighiartău: – … dar toate guvernele au procedat în acest fel… NU au acordat banii în funcție de contributivitate!

Reporter: – Inclusiv Guvernul Emil Boc ?

Sighiartău: – Inclusiv Guvernul Boc la un moment dat, dar Guvernul Boc față de Guvernul Grindeanu a acordat mult mulți bani pe investiții ceea ce NU se întâmpă în zilele noastre. Cu toate că era criză am avut bani de investiții, s-au făcut autostrăzi s-au demarat numite investiții, ceea ce este foarte important!

 

Citiți și:

 r2-300x169Robert Sighiartău le cere PSD-iștilor să învețe Pilda talanților! “Guvernarea NU trebuie să producă o mai mare sărăcie așa cum se întâmplă în sud!”
Caricatură

Ziar de Bistrita