Eveniment

Număr mare de cereri de sprijin, depuse de fermieri la APIA Bistrița-Năsăud

 -  - 


Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură- Centrul Județean Bistrița-Năsăud a încheiat campania de depunere a cererilor unice de plată aferente anului 2022, fără penalități.

Astfel, în  perioada 1 martie – 16 mai 2022, au fost depuse la APIA Centrul Județean și centrele locale arondate, 29.023 cereri de sprijin pentru o suprafață de 184.637,5 ha, pentru toate cererile utilizându-se aplicația IPA Online.

APIA Bistrița-Năsăud mai precizează că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 10 iunie 2022 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

De asemenea, APIA Bistrița-Năsăud mai informează că, la data de 12 mai 2022, s-a încheiat și campania de  depunere a cererilor privind acordarea ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovine, suine și avicol în contextul crizei economice generate de pandemie, conform  OUG 51/2022.

 Totodată, la nivelul Centrului Județean Bistrița-Năsăud s-a depus un număr de 4.986 cereri de sprijin pentru un efectiv de 58.357 capete bovine și un număr de 6 cereri pentru sectorul avicol. Pentru suine nu au fost depuse solicitări.

102 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.