Numărul bistrițenilor care pleacă la muncă în străinătate, în scădere. Prefectul Ovidiu Frenț: ”Sper să reușim să stopăm această hemoragie de mână de lucru!”

 -  -  43399


La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în anul 2018 au fost emise 94 de adeverințe pentru cei care au optat să muncească într-o altă țară decât România. Este vorba despre adeverințele care arată că solicitantul lor nu are probleme și restricții din punct de vedere legal și că poate munci într-un alt stat.

Potrivit prefectului județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, scăderea acestui număr al adeverințelor eliberate este un lucru îmbucurător care indică faptul că bistrițenii nu prea mai aleg să plece de acasă pentru a munci în alte țări.

Dacă în 2017, numărul acestor adeverințe eliberate a fost de 226, în anul 2018 a scăzut la jumătate, fiind eliberate doar 94 de astfel de documente, informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

”Acest număr, pentru noi reprezintă un indicator care denotă scăderea numărului cetățenilor care pleacă la muncă în străinătate, ceea ce sper eu să fie o rază de lumină și speranță că într-adevăr o să reușim să stopăm această hemoragie de mână de lucru. Este vorba despre acele adeverințe care denotă că persoana respectivă nu are probleme și restricții din punct de vedere legal și că poate să meargă în străinătate la muncă. Scăzând numărul lor, sper ca acesta să fie un semn că sunt în scădere plecările noi din județ către alte țări” a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenț, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

4 bookmark
3 notes
124 views
bookmark icon

3 thoughts on “Numărul bistrițenilor care pleacă la muncă în străinătate, în scădere. Prefectul Ovidiu Frenț: ”Sper să reușim să stopăm această hemoragie de mână de lucru!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.