Numărul cazurilor de COVID-19 din Secția de Medicină Internă a SJU Bistrița a ajuns la 27

 -  -  1077


Focarul COVID-19 de la Secția de Medicină Internă a SJU Bistrița s-a extins, numărul total al persoanelor la care s-a confirmat infecţia cu virusul SARS-CoV-2 ajungând la 27.

Vineri, 19 martie, când au fost făcute publice primele informaţii despre focarul de COVID-19 din Secția de Medicină Internă a SJU Bistrița, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Florin Lazăr, a declarat că au fost confirmați pozitiv 18 pacienți, însă, în următoarele zile, au primit rezultate pozitive și alți pacienți.

”Pe lângă cei 18 pacienți anunțați inițial, s-au mai pozitivat încă 9”, a declarat Florin Lazăr. Astfel, bilanțul cazurilor pozitive înregistrate în Secția de Boli Infecțioase a urcat la 27.

Dintre cei 27 de pacienți, 13 au fost transferați în Secția de Boli Infecțioase, în vreme ce restul au fost externați din unitatea medicală cu condiția izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, angajaţii SJU Bistrița care lucrează pe secţia unde a apărut focarul de COVID-19 au fost și ei testaţi, dar rezultatele au fost negative în cazul lor.

În ceea ce privește situația cazurile de COVID-19 din SJU Bistrița, managerul Gabriel Lazany a precizat: ”Încercăm să gestionăm bine valul 3 al epidemiei, care deja a început. Numărul pacienților este unul ridicat, suntem la capacitate, atât pe Secția de Boli Infecțioase, cât și pe cea de Terapie Intensivă. Mai mult decât atât, pe ATI suntem la capacitate încă de acum două luni. În permanență au existat cazuri care să fie gestionate de către Terapia Intensivă”.

În acest moment, 86 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați în Secția de Boli Infecțioase a SJU Bistrița. De asemenea, alți 8 pacienți sunt suspecți și așteaptă rezultatul testelor. Potrivit managerului SJU Bistrița, în Secția ATI sunt 9 pacienți.

0 notes
202 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *