Numărul pacienților internați la SJU Bistrița cu COVID-19, în continuare mare. Ce se întâmplă cu pacienții non-COVID

 -  -  2022


Numărul pacienților diagnosticați cu COVID-19 și internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița se menține ridicat, potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany. Deocamdată, datele actuale înregistrate la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu arată că trendul ar fi unul descendent.

Față de starea de urgență, numărul pacienților infectați nu a scăzut în mod semnificativ, astfel încât să ne arate că într-adevăr mergem pe un trend descendent. În continuare avem mulți pacienți infectați internați”, a declarat Gabriel Lazany într-un interviu acordat postului de televiziune Sângeorz TV.

Potrivit sursei citate, în prezent, la unitatea medicală din Bistrița sunt internați 68 de pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 65 se află în secția de Boli Infecțioase și 3 în cea de Terapie Intensivă.

În plus, managerul SJU Bistrița se așteaptă la o creștere a numărului cazurilor după data de 1 iunie.

”O să vedem în perioada următoare dacă au fost bune aceste măsuri de relaxare”

”Datorită acestei relaxări, mă aștept în perioada următoare să crească și numărul de cazuri. O să vedem dacă au fost bune aceste măsuri de relaxare. În mod normal, acum, pe la sfâșitul săptămânii, ar trebui să vedem efectele post 15 mai. Deja perioada de incubație este trecută, așa că ar trebui să vedem. Dacă numărul de cazuri nu va crește în mod semnificativ sau va începe o diminuare a acestora, atunci într-adevăr măsurile de relaxare luate au fost bune. Dacă vor crește, noi ne vom adapta acestor condiții”, a mai declarat Gabriel Lazany, care a adăugat că personalul SJU Bistrița lucrează în continuare în condiții de maximă siguranță.

”Infecția există, este printre noi”

”Lumea trebuie să fie precaută, infecția există, este printre noi. Într-adevăr, mare parte din pacienții infectați sunt asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii, darsunt și persoane cu forme grave. Este o boală foarte, foarte serioasă, care afectează plămânii foarte rău”, a mai spus sursa citată.

Potrivit managerului SJU Bistrița, cel mai mare număr de pacienți diagnosticați cu infecție cu noul coronavirus și internați în unitatea medicală a fost înregistrat la data de 7 mai, când în secțiile spitalului erau 75 de astfel de pacienți.

Până acum, în județ au fost confirmate 328 de cazuri de COVID-19, mai bine de jumătate dintre bistrițenii infectați cu noul coronavirus fiind declarați vindecați. Totodată, au fost înregistrate și 27 de decese.

Și pacienții non-COVID, cu boli cronice sau cu altfel de afecțiuni, pot fi internați acum în spital

În interviul acordat postului Sângeorz TV, managerul SJU Bistrița a vorbit și despre pacienții non-Covid.

De la sfârșitul stării de urgenă, mai exact de la data de 15 mai, s-au scos restricțiile vizavi de internarea obligatorie doar a pacienților cu urgențe majore. Deci în momentul de față, pacienții cronici sau cu alte afecțiuni care nu reprezintă urgență majoră se pot adresa cu toată încrederea Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, a mai adăugat Gabriel Lazany.

Cu toate acestea, unitatea medicală nu lucrează încă la capacitate maximă.

Avem această reorganizare a secțiilor, avem circuitele funcționale separate pe COVID și non-COVID, încă funcționăm la o viteză de ralanti, dar pacienții pot veni și, în cazul în care nu există locuri disponibile, ei vor fi programați. Deocamdată nu am avut nevoie de programări”, a mai adăugat managerul SJU Bistrița.

0 notes
1147 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *