O clasă de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița va trece în scenariul roșu

 -  -  2975


Elevii unei clase de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din municipiul Bistriţa vor reveni la predarea în sistem online, după ce clasa lor a fost trecută în scenariul roșu, potrivit datelor comunicate marți de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Decizia a fost luată după ce unul dintre elevii clasei a II-a D a fost diagnosticat cu COVID-19.

În baza unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, trecerea în scenariul roșu a clasei a II-a D de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița se va face începând de miercuri, 24 februarie, până în data de 8 martie inclusiv.

Totodată, începând de astăzi, 23 februarie, și până în data de 4 martie inclusiv, și elevii clasei a III-a A de la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Bistrița învață tot în scenariul roșu, CJSU Bistrița-Năsăud adoptând și în acest caz o hotărâre de modificare a scenariului privind funcționarea acestei clase. Și un elev din această clasă a fost diagnosticat cu COVID-19.

Instituția Prefectului precizează că hotărârile CJSU Bistrița-Năsăud de modificare a scenariilor de funcționare a școlilor din județ sunt emise în baza ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății care vizează organizarea activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

2 notes
100 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *