O comună în scenariul roșu, alte trei în cel galben

 -  -  1186


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o nouă hotărâre prin care a decis trecerea comunei Măgura Ilvei, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 locuitori, în scenariul roșu. De asemenea, s-a decis trecerea comunelor Monor, Lechința și Mărișelu, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, în scenariul galben.

Potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, în ceea ce privește comuna Măgura Ilvei, în această unitate administrativ-teritorială ”se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte”.

Conform aceleiași hotărâri, CJSU Bistrița-Năsăud a decis introducerea unor măsuri restrictive și în unitățile administrativ-teritoriale Monor, Lechința și Mărișelu, unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Astfel, în aceste comune, ”activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”.

Măsurile prevăzute în hotărârea adoptată de CJSU Bistrița-Năsăud se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

În toate cele patru comune menționate, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 𝟎𝟗 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏.

0 notes
311 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *