O creșă modernă, cu o capacitate de 40 de locuri, va fi construită în localitatea Petru Rareș

 -  -  1


Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea necesară pentru construcția unui număr de 22 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Astfel, în Baia Mare, Suceava, Moșnița Nouă, Borșa și Măneciu, va fi construită câte o creșă mare (pentru 100-110 copii). Localitățile Cristian, Mangalia, Simeria, Poșta Câlnău și Moldova Nouă vor beneficia de câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de locuri). Totodată, câte o creșă mică (pentru 40 de antepreșcolari) va fi finanțată în Blaj, Techirghiol, Dej, Vlăhița, Pașcani, Scobinți, Baia Mare, Fântânele, Isaccea, Petru Rareș, Tufești și Pătârlagele.

Cele 22 de obiective li se alătură celorlalte 73 de creșe care au deja indicatorii tehnico-economici aprobați și sunt sau vor intra în curând în procedura de achiziție publică.

Prin Programul național de construire de creșe, Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile.

1 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.