O firmă „de apartament” a prins contractul pe celula 2 de la Tărpiu, în valoare de 1.300.000 de euro! Investiția se va amortiza prin creșterea tarifului către cetățeni!

cardinal infrastructura

O firmă înființată în 2016, care NU a avut activitate în perioada 2016 – 2018 a prins un contract de 1.3 MILIOANE de euro și va construi celula nr.2 a depozitului de deșeuri de la Tărpiu!

Cardinal Infrastrctură este condusă de Adrian Bulibașa și are sedul în podul unui bloc din sectorul 6, București, pe strada Str. ZINCA GOLESCU.

Deși e doar de 1 an pe piață, Cardinal Infrastructură a prins contracte pe Bacău în valoare de 10 milioane de lei, pe lucrări de construcții finanțate din bani publici.

În anul 2019,  Cardinal Infrastructură a avut 8 angajați, o cifră de afaceri de 3 milione de lei și un profit net de 792.000 de lei.

Celula nr. 2 se va realiza în partea de sus a depozitului existent deja, pe o porțiune de aproximativ 2.3 hectare! Costul investiției: 1.3 MILIOANE de euro.

386.000 de euro este contribuția Consiliului Județean la construcția celulei nr. 2, bani alocați din Fondul de Dezvoltare a proiectului.

O a doua linie de finanțare pentru celula nr. 2 reprezintă investiția privată a Vitaliei (900.000 de euro, în cazul de față), bani care se vor recupera ulterior prin creșterea tarifului către cetățean.

vitalia bistrita
vitalia bistrita

Celula nr. 2. Date tehnice:

 – va fi funcțională timp de 5 ani și 4 luni de la inaugurare

 – suprafaa ocupată: 2.34 de hectare teren

 – lucrările se vor finaliza în 8 luni.

Celula nr. 2 costă 1.300.000 de euro! Costurile se vor amortiza și regăsi în facturile viitoare pe care le vor plăti bistrițenii! Deci, va crește prețul la factura „de gunoi”!

Situația deșeurilor din județ este în continuare defectuoasă! Depozitul de la Tărpiu NU arată ca un depozit ecologic, se valorifică doar 1 % din deșeurile depuse pe rampă, colectarea NU se realizează în parametrii optimi și în 6 ani NU s-au făcut investiții pentru îmbunătățirea sistemului.

Tarifele vor crește încontinuu, atât Vitalia “depozitare” cât și Supercom “colectare” vor invoca mereu investițiile obligatorii în optimizarea sistemului! Scumpirile de tarife sunt justificate de documentații tehnico-economice, sunt invocate legi sau paragrafe din contract și de fiecare dată, ADI Deșeuri a acceptat majorările de tarif: atât la colectare, cât și la depozitare, costuri care cresc exponențial factura lunară a fiecărui consumator!