Ultimele noutati

O mai știți pe Alina Hetrea, fosta șefă de cabinet a lui Radu Moldovan? A devenit artistă și a avut o primă expoziție de SUCCES! Citiți un INTERVIU cu ea, despre artă și pasiune!

Alina Hetrea este una din femeile de succes din Bistrița, invidiată și apreciată pentru calitățile și ambițiile sale. În 2012, după rezultatele din campania electorală, Alina Hetrea a devenit șefa de cabinet a lui Radu Moldovan pentru câteva luni. La următoarea campanie din același an, Alina a fost co-optată în echipa Doinei Pană și după victorie a activat în staff-ului ministrului. Ulterior, domnișoara Hetrea s-a angajat  în administrația centrală, la Ministerul Agriculturii și este director de Cabinet al secretarului de stat Daniel Dumitru Botănoiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-a măritat în martie 2016 și s-a stabilit în Târgu-Mureș! De curând, Alina Hetrea și-a expus creațiile într-o expoziție intitulată “Poarta Sufletului!”. Artista a acordat un interviu pentru “Ziar de Bistrița” și a vorbit despre noua sa pasiune, dar și despre planurile sale de viitor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reporter: – De unde această pasiune?

Alina Hetrea: – Nu cred că aș putea să răspund la această întrebare pentru că nu cunosc răspunsul. Nu știu de unde vine! Totul a început dintr-o joacă…o glumă… și s-a transformat într-o metodă de deconectare, un refugiu. Într-o perioada extrem de încărcată și un ritm alert al vieții mele, am constatat cu stupoare că nu reușesc să mă relaxez și să-mi iau gândul de la problemele cotidiene într-un alt mod decât prin concentrarea pe creație, atenția la detalii și la a reda, pe pânză, roadele percepției sau ale imaginației mele.

Reporter: – Care este tema principală a expoziției?

Alina Hetrea: – Tema principală este amalgamul de contradicții ce definesc natura umană. De la căutările inerente la întrebări, răspunsuri și până la urmă, de ce nu, la descoperirea sinelui, a fidelității față de propria-mi fire… toate cuprinse în sintagma ,, asta sunt!,, ( și alta mama nu mai face 😊)

Reporter: – Ce v-a inspirat? Culori folosite, stil abordat și alte detalii tehnice?

Alina Hetrea: – Autenticitatea…originalitatea și libertatea de a exprima ceea ce simți… asta după o temeinică cotrobăială prin toate ungherele ascunse ale unei minți întortocheate. Am lucrări în ulei, acril sau vopsea alchidică… folosesc piele, sfoară sau tot ce îmi cade în mână pentru a crea. Cât despre stil sau tehnică…hmmm… Am aflat și eu cate ceva la vernisaj. Nu am făcut niciun curs încă. Am fost însă încurajată de pictori consacrați să mă exprim liber, la adapost de încorsetările unui anumit stil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reporter: – În ce perioadă artistică vă regăsiți? Ce pictori vă inspiră? Ce lucrări?

Alina Hetrea:  – Sunt eclectică…chiar și în pictură! Refuz să mă înclin în fața unui nume datorită faptului că sunt senzitivă. Totul curge prin acest filtru! Arătați-mi o lucrare și observați-mi gradul de muțenie😊 ,, Frumusețea este în ochiul privitorului,, …în adevăr și în artă… aș completa eu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reporter: – Cum a fost primită expoziția de către criticii de artă avizați?

Alina Hetrea: – Sper că bine! Sunt sigură ca a fost puțin entuziasm… dacă îmi aduc bine aminte cuvintele domnului Mureșan. Cred că mai am foarte multe de învățat și de muncit, mai ales cu mine și cum nu sunt critic de artă avizat… ar fi bine sa întrebați asta pe altcineva! 😊

Reporter: – Cât costă o lucrare?

Alina Hetrea: –  Depinde! Am vândut lucrări la un preț la care niciodată nu m-aș fi gândit…Nu am cerut, ci au fost sume oferite!

Reporter: – Veți expune și la Bistrița?

Alina Hetrea: – M-am gândit la asta dar cred că o să mai las să treacă ceva timp. Nicăieri nu e ca acasă!

Reporter: – De ce ați renunțat la politică? Vă gândiți să reveniți?

Alina Hetrea: – Vă reamintesc că eu nu am făcut politica. Sunt constantă în alegeri sau convingeri și încă nu sunt membru în nicio astfel de formațiune. Sunt un om pregătit în administrație publică și asta îmi place să fac. Nu cred că am veleități de om politic.

Reporter: – Cum vedeți PSD-ul la ora actuală? Atât la nivel județean cât și național?

Alina Hetrea: – Vorbim despre artă? Sau despre politică? Aș prefera să nu răspund!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reporter: – Planuri de viitor? În plan profesional în ce proiecte mai sunteți implicată?

Alina Hetrea: – Planuri de viitor am ca orice om dar sunt ale mele și le păstrez pentru mine… mai ales că sunt de natură personală. În plan profesional îmi desfășor activitatea în cadrul primăriei Municipiului Tîrgu Mures ca director executiv al direcției activități social-culturale și patrimoniale și încerc să păstrez un echilibru în ceea ce privește factorul timp. Deci… tipicul funcționarului public implicat și dedicat.

Reporter: – Vă doriți o fetiță sau un băiat?

Alina Hetrea: – Cunoașteți clișeul ,,sănatos să fie,,? Cam așa este și la mine! Toate la timpul potrivit!

 

 

Expoziția Alinei Hetrea a avut loc în 17 noiembrie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș! Din pură pasiune, Alina Hetrea s-a apucat de pictat în urmă cu 4 ani și nu a luat nicio oră în particular! Titlul vernisajului:  „Poarta sufletului“ (plecând de la titlul tabloului care întâmpina publicul la intrarea în foaierul Palatului Culturii, „Zbaterea! Poarta sufletului“).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto:zi-de-zi.ro
Caricatură

Ziar de Bistrita