O nouă acțiune a polițiștilor la Băile Figa; mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan

 -  -  984


În weekendul ce tocmai s-a încheiat, polițiștii din Bistrița-Năsăud au organizat o nouă acțiune de control în zona complexului balnear Băile Figa. În timpul verificărilor, oamenii legii au depistat inclusiv șoferi care s-au urcat la volanul unor mașini deși au consumat băuturi alcoolice. Aceștia s-au ales cu dosare penale.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, unul dintre șoferi are doar 23 de ani.

”La data de 4 iulie, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Beclean au oprit în trafic pe Drumul Județean 172 între localitățile Figa și Beclean, un autoturism. A fost identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 23 de ani din Galați. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de 0,42 mg/L alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge pentru stabilirii alcoolemiei”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Compartiment Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Un alt tânăr depistat băut la volan are doar 26 de ani.

”La data 4 iulie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 172 între localitățile Figa și Beclean. A fost identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 26 de ani din Chinteni, județul Cluj. În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, a rezultat valoarea de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus ulterior la spital pentru recoltarea de  mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai completează IPJ Bistrița-Năsăud.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.

Oamenii legii avertizează că acțiuni de acest vor fi organizate și în perioada următoare.

0 notes
109 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *