O nouă hotărâre a CNSU. Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din şase regiuni ale Spaniei

 -  -  1341Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o nouă hotărâre privind unele măsuri necesar a fi aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Documentul prevede că se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre și dinspre România.

Hotărârea este luată ”având în vedere “situaţia complexă generată” de evoluţia cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa, precum şi situaţia furnizată luni de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, potrivit căreia rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori înregistrată în Spania se situează la valoarea de 115,7 – superioară valorii înregistrate pe teritoriul României (89,0)”.

În ceea ce privește Regatul Spaniei, măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează:

  • Regiunea Aragon;
  • Regiunea Cataluna;
  • Regiunea Comunidad de Madrid;
  • Insulele Baleare;
  • Ţara Bascilor;
  • Regiunea Navarra.

Prin hotărârea CNSU a fost aprobată și lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state. Lista intră în vigoare la data de 18 august, ora 00:00.

De asemenea, prin același document a fost extinsă lista județelor în cazul cărora sunt instituite restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum și pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, restricțiile fiind valabile până în data de 31 august 2020.

0 notes
466 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *