O nouă informare meteo, în vigoare. Vreme instabilă, cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină

 -  -  9621 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteo de vreme instabilă, cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, valabilă la nivelul întregii ţări, până aproape de miezul nopţii.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 25 mai, între orele 13:00 şi 23:00, vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele montane şi submontane.

Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 35 – 45 l/mp.

În plus, pentru județul Bistrița-Năsăud a fost emisă și o avertizare nowcasting cod galben, valabilă în data de 25 mai, în intervalul orar 14:00 – 16:00. Se vor semnala  averse ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină de mici dimensiuni.

În informarea meteorologică se mai precizează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza prin avertizări de vreme severă imediată.

9 bookmark
0 notes
346 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.