Ultimele noutati

O nouă lovitură pentru Grupul Metropolis! Încă un teren scos la licitație, pe strada Tărpiului, acolo unde trebuia să se construiască un ansamblu rezidential

Problemele financiare se țin lanț de firmele din Grupul Metropolis, care administrează și compania care deține Hotelul Metropolis de 5 stele din municipiul Bistrița, recent scos la licitație de Agenția de Fiscală.

Pe lista bunurilor scoase la licitatie se numara numeroase autoturisme, unele dintre ele chiar de lux, dar si un teren al firmei de constructii Monte Calm Imob din acelasi Grup Metropolis, pe care, in anul 2011, se anunta ca se doreste constructia unui complex rezidential .

Ansamblu_v1-p25Terenul respectiv este situat pe strada Tărpiului, acolo unde, în trecut, a funcționat combinatul de prelucrare a lemnului și inițial a avut o suprafață de 13 hectare. Proiectul ansamblului rezidential prevedea construirea a 959 apartamente, amenajarea unor parcari si garajuri subterane, un grad, un spatiu pentru birouri si cabinete medicale, dar nu sa materializat din cauza caderii pietei imobiliare. Așa că, proprietarii au decis să vândă o parte din compania Leoni, care a construit între timp, în zona respectivă o nouă fabrică.

Mai târziu, societatea Monte Calm Imob a garantat că mai rămân din terenul de 13 hectare în favoarea firmelor Monte Calm Casino, care sunt ca obiect de activitate jocurile de noroc. În acest moment, din cauza datoriei acumulate (de peste 16 milioane de lei), Agenția Națională de Fiscal a scos la licitație acest teren, de circa 3 hectare.

Prețul de pornire a licitației este de 5 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 19 procente. Licitația se va desfășura în data de 14 septembrie, ora 10:00, la sediul Administrației Județene de Finanțe Publice Bistrița-Năsăud de pe strada 1 Decembrie. Cei care doresc să participe la licitație trebuie să plătească o taxă reprezentând 10% din prețul de pornire până la 13 septembrie 2017 cel târziu.

 

Citește și: 

 

timthumbFiscul scoate la licitație Hotelul Metropolis! 7 milioane de euro – prețul de pornire! Licitația are loc în 26 septembrie
Comentarii

  • Adrian Florin Chereji

    O intrebare de om nedumerit/nenorocit: cand majoritatea proprietatilor sunt scoase la vanzare de fisc de unde resurse sa construiasca un bloc de lux?

Caricatură

Ziar de Bistrita