Ultimele noutati

O nouă metodă de înșelăciune a apărut în Bistrița. La ce trebuie să fiți cu ochii în patru!

Mare atenție la persoanele necunoscute care vă abordează din senin pe stradă! Doi bucureșteni au reușit să câștige încrederea unor bistrițeni, după ce s-au dat drept turiști străini și le-au cerut să le arate bancnote românești. Unii dintre ei au rămas fără o parte din bani.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadru Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud au identificat doi bărbați, de 57, respectiv 45 de ani, ambii din București, care sunt bănuiți de comiterea unor înșelăciuni, pe raza municipiului Bistrița.

Din cercetările efectuate de oamenii legii reiese că, în perioada noiembrie 2016 – august 2017, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane și, sub pretextul că sunt cetățeni străini, le solicitau să le arate bancnote românești, în scopul studierii. În momentul în care înapoiau banii, profitând de neatenția persoanelor pe care le abordau, sustrăgeau o parte din sumă.

Prejudiciul total este estimat la 3.850 lei din care a fost recuperată suma de 350 lei.Cei doi au fost reţinuţi de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

politisti-flagrantPoliţiştii atrag atenţia cu privire la acest nou mod de operare şi vă recomandă să fiți atenți la persoanele necunoscute care vă abordează. Ca regui generale, oamenii legii sugerează să nu intrați în contact cu persoane necunoscute și să nu dați niciodată bani sau datele persoanale unei persoane pe care nu o cunoșteți sau în care nu aveți încredere. În cazul în care ați devenit totuși victima unei infracțiuni de înșelăciune, sesizați imediat acest lucru și încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale persoanei cu care ați intrat în contact sau alte amănunte care ar putea ajuta la identificarea acestora.
Caricatură

Ziar de Bistrita