O nouă stație de producere a oxigenului medical, instalată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  -  934La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost instalată și pusă în funcțiune o nouă stație de producere a oxigenului medical, a anunțat managerul unității, Gabriel Lazany.

”Îmbogățirea aerului inspirat cu oxigen este una din principalele metode terapeutice la pacienții infectați cu COVID-19. Odată cu închiderea secției de Boli infecțioase de pe strada Alba Iulia și mutarea pacienților COVID-19 la spitalul mare, consumul de oxigen medical a crescut în mod implicit. Pentru a nu afecta activitatea medicală și tratamentul pacienților internați pe celelalte secții ale spitalului, ca măsură de siguranță, am decis suplimentarea capacității de producție a oxigenului, în acest sens fiind montată și pusă în funcțiune o nouă stație de producere a oxigenului medical”, a precizat managerul SJU Bistrița.

De asemenea, tot la SJU Bistrița au fost demarate și llucrările la cel de-al doilea lift care va fi conectat cu heliportul.

Acesta va asigura legătura directă între UPU și heliport, câștigând timpi importanți, de multe ori dătători de viată, pentru pacienții aflați în stare critică”, a mai spus Gabriel Lazany.

0 notes
59 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *