O persoană decedată și alte 8 rănite, într-un grav accident rutier produs pe DN 15 A, în localitatea Galații Bistriței

 -  -  2138Un grav accident rutier s-a produs duminică dimineața pe DN 15A, pe raza localității Galații Bistriței. Acesta s-a soldat cu un deces, în vreme ce alte 8 persoane au fost rănite.

Accidentul s-a produs în jurul orei 07:00. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, un autocamion și un autobuz au intrat în coliziune.

Conform primelor date, șoferul unei autoutilitare care circula pe direcția Bistrița-Reghin, la intrarea în localitatea Galații Bistriței ar pătruns pe contrasens pentru a evita insula de reducere a vitezei și a intrat în coliziune frontală cu un autobuz care circula regulamentar, din sens opus”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Din păcate, în urma accidentului, șoferul autotrenului a decedat.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a trimis la locul accidentului mai multe echipaje medicale. Șoferul autotrenului a rămas încarcerat în urma impactului, fiind găsit de medici în stop cardiorespirator. Din păcate, cu toate că medicii au aplicat protocolul de resuscitare, pentru acesta nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul la locul accidentului.

De asemenea, alte 8 persoane din autobuz au fost rănite. 5 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița pentru investigații suplimentare și îngrijiri medicale de specialitate.

Traficul pe DN 15 A este blocat. Circulația  pe ruta Bistrița-Reghin a fost deviată pe ruta DJ 154: Sărata-Monor-Batos-Reghin, iar pe direcția Teaca-Bistrița, circulația rutieră a fost dirijată pe ruta DJ 151: Teaca-Pintic-Posmuș-Șieu- Sărata.

La fața locului intervin echipaje de la Serviciul Rutier, Secția 1 Poliție Rurală Bistrița, precum și criminaliști care efectuează cercetări și măsurători în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

ACTUALIZARE 1

”Șoferul autoutilitarei avea 53 de ani și era din Bodești, județul Neamț. Șoferul autobuzului are 49 de ani și este din Viișoara – acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma accidentului, șoferul autobuzului, o femeie în vârstă de 51 de ani și alți 3 bărbați cu vârste cuprinse între 49-61 de ani, pasageri în autobuz, au fost răniți și transportați la spital”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

ACTUALIZARE 2

Traficul rutier este în continuare blocat. ”Se acționează pentru degajarea; estimăm că, în maxim 5 minute, se va circula alternativ, pe o bandă”, a mai adăugat Crina Sîrb.

ACTUALIZARE 3

La ora 09:15, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a transmis că se circulă alternativ, pe o bandă și se acționează pentru degajarea totală.

ACTUALIZARE 4

În urma accidentului din localitatea Galații Bistriței, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost aduse, în această dimineață, cinci persoane, dintre care: o femeie în vârstă de 51 ani și patru bărbați, doi în vârstă de 49 de ani, unul în vârstă de 54 ani și unul în vârstă de 61 ani. Pacienții prezintă politraumatisme și policontuzii, dar sunt conștienți, cooperanți, în stare stabilă în acest moment. În funcție de rezultatul investigațiilor clinice și paraclinice, medicii vor stabili conduita terapeutică pentru fiecare dintre aceștia”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

ACTUALIZARE 5

În jurul orei 11:00, circulația a revenit la normal.

0 notes
1263 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *