O persoană din Bistrița a DONAT mii de cărți care au ajuns pe rafturile DULAPURILOR din stradă!

 -  -  21317


Primăria Bistrița a plătit 10.000 de lei pentru fiecare dulap cu geamuri… considerat a fi bibliotecă stradală! Proiectul a fost prezentat ca o mare realizare, însă în realitate cărțile au dispărut complet în ultima perioadă.

Asta deoarece bistrițenii NU le mai aduceau și o parte din titluri se găseau de vânzare la Piața de Vechituri la prețuri derizorii! Proiectul a fost implementat în martie 2015 , iar primarul Crețu s-a inspirat din vizitele sale în străinătate, unde există asemenea vitrine de împrumutat cărți.

O familie de intelectuali din Bistrița a făcut o DONAȚIE substanțială și a oferit câteva mii de cărți. O parte din titluri au fost donate Fundației Învierea din Susenii-Bârgăului și o parte au fost oferite bistrițenilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acțiunea de re-populare cu cărți a fost realizată de Marius Bălan și Emil Iustian Alexandru! Cei doi au umplut rafturile bibliotecilor stradale de la Big, din fața Primăriei Bistrița și de la Lamă, iar în cursul zilei de azi au făcut aceeași operațiune pentru dulăpiorul din curtea Bibliotecii Județene.

 

“Știm că multe cărți NU vor fi aduse înapoi, dar e o mare bucurie să știm că vor fi citite și poate-poate vor fi aduse înapoi ca și alți cititori să se bucure. Sperăm că NU ajung pe foc!” a declarat Emil Alexandru, inițiatorul acestui demers la care a participat și Marius Bălan!

2 bookmark
1 notes
42 views
bookmark icon

One thought on “O persoană din Bistrița a DONAT mii de cărți care au ajuns pe rafturile DULAPURILOR din stradă!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.