O porțiune a străzii Valea Ghinzii va fi asfaltată în vara acestui an

 -  -  1992


Bistrițenii care au case pe strada Valea Ghinzii primesc o veste bună! Deși termenul de finalizare a șantierului privind modernizarea acestei străzi este luna august 2021, o porțiune din acest drum va fi asfaltată mult mai repede, în vara acestui an. Este vorba despre un tronson de 1,2 km, zonă în care se alfă cele mai multe case.

Am cerut constructorului să înceapă lucrările de asfaltare a străzii Valea Ghinzii pe sectorul de 1,2 km cuprins între noul pod rutier construit și fostul poligon militar, adică zona cu cele mai multe case de pe această stradă. În această zonă lucrările la rețelele de utilitați sunt aproape finalizate”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

Sursa citată completează că lucrările de realizare a structurii rutiere, a trotuarelor și a pistei pentru biciclete, urmate de asfaltarea tronsonului, ar putea începe în aproximativ 3 săptămâni.

Dacă vremea ne va permite, conform graficului stabilit, în această toamnă vom avea asfalt în zona de case de pe strada Valea Ghinzii – mai devreme cu un an față de planul inițial al proiectului”, a mai spus Niculae.

Până atunci însă, constructorul lucrează la finalizarea structurii de rezistență a noului pod rutier de peste pârâul Ghinzii.

Lucrările de pe strada Valea Ghinzii sunt cuprinse în proiectul ”Drum de acces și utilități aferente Complexului Sportiv Polivalent Municipiul Bistrița”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, având valoarea totală de peste 27 milioane lei.

Proiectul prevede execuția următoarelor lucrări:

  • asfaltarea străzii Valea Ghinzii;
  • reconfigurarea rețelelor de utilități: canalizare – rețea electrică (astfel încât să acopere necesarul din prezent al zonei cât și nevoile viitoare preconizate) pe o distanță de aproximativ 3 km;
  • amenajarea de rigole de scurgere a apei – distanță de aproximativ 3 km;
  • amenajarea podețelor de acces la proprietăți;
  • amenajarea de trotuare cu o lățime de 1,5 m – pe o distanță de aproximativ 3 km;
  • amenajarea de piste de biciclete cu o lățime de 2 m – pe o distanță de aproximativ 3 km
  • sistem de iluminat public.
1 notes
117 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *