”O să dăm drumul la licitația pentru secția de Radioterapie de pe strada Alba Iulia”

 -  -  1334


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că va fi lansată licitația publică pentru un centru de radioterapie ce urmează să fie construit pe strada Alba Iulia. 

”În perioada următoare, o să dăm drumul la licitația pentru secția de Radioterapie de pe strada Alba Iulia”, a spus Emil Radu Moldovan.

Reamintim că trei instituții – Consiliul Județean Bistriţa-Năsăud, Consiliul Local Bistrița și Spitalul Județean de Urgență Bistrița – au semnat un protocol de colaborare în vederea realizării centrului de pe strada Alba Iulia, care va fi situat pe un teren din apropierea secției de Oncologie.

Potrivit autorităților locale, centrul de radioterapie va avea structura S+P+2E. La subsol vor fi în totalitate locuri de parcare. La parter ar urma să funcționeze o zona destinată serviciilor de radioterapie (inclusiv CT stimulare și scientografie) și tratamentelor specifice bolilor de cancer. Primul etaj va fi dedicat secțiunii de școlarizare inclusiv o zonă de catering pentru cursanți, iar la al doilea nivel se prevede o sala de conferințe, dar și câteva apartamente de serviciu pentru specialiștii centrului.

Finanțarea în ceea ce privește construcția clădirii ar urma să fie asigurată de Primăria Bistrița, în vreme ce Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a pus la dispoziție terenul, iar Spitalul Județean de Urgență se va ocupa de administrarea și dotarea clădirii cu echipamente medicale de ultimă generație.

0 notes
459 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *