O subunitate de pompieri va fi înființată la Reteag

 -  - 


O nouă subunitate de pompieri urmează să fie înființată în județul Bistrița-Năsăud, potrivit Guvernului României. 

Noua subunitate ar urma să funcționeze la Reteag.

Pe agenda ședinței de Guvern din data de 15 martie 2023 figurează un act normativ care prevede transmiterea unei cereri către Consiliul Local al comunei Petru Rareș, în vederea adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Petru Rareș în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, pentru a fi construit un sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Reteag.

”În considerarea creșterii capacității operative a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bistrița” la județului Bistrița-Năsăud și a interoperabilității cu alte instituții care conduc la realizarea managementului situațiilor de urgență în zona de competență și pentru asigurarea unor servicii publice de înaltă eficiență în folosul comunității, dezvoltarea capabilităților logistice necesare funcționării corespunzătoare a structurilor operative este un element esențial. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud intenționează construirea unui sediu în care să funcționeze o subunitate de pompieri în localitatea Reteag, necesară desfășurării activităților specifice. În acest sens, a fost identificat un teren intravilan în suprafață de 3.000 mp, situat în județul Bistrița-Năsăud, comuna Petru Rareș, localitatea Reteag, județul Bistrița-Năsăud, înscris în Cartea Funciară nr. 27401 Petru Rareș”, se arată în actul normativ care va fi analizat în ședința de Guvern de miercuri.

Pentru îndeplinirea prevederilor legale care vizează dezvoltarea capabilităților logistice ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, terenul trebuie trecut, prin hotărâre a Consiliului Local al comunei Petru Rareș, din domeniul public al comunei Petru Rareș în domeniul public al statului român, pentru a fi dat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud.

După parcurgerea acestor proceduri, pe terenul în cauză va fi construit un nou sediu în care va funcționa o subunitatea de pompieri din localitatea Reteag.

În luna ianuarie 2023, un demers similar a fost făcut și pentru înființarea unei subunități de pompieri în localitatea Teaca.

O subunitate de pompieri va fi înființată la Teaca

În prezent, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistriţa-Năsăud are unităţi şi subunităţi la Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi și Prundu Bârgăului și un punct de lucru la Lechința.

Vizualizări 1,351 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.