Oamenii lui Radu Moldovan preiau pro-Romania, partidul lui Ponta! Cristian Codărean e șef pe Bistrița și fostul subprefect Grigore Timoce e șef pe județ!

 -  -  2579


Pro-Romania se activează pe județ cu 2 nume de politicieni apropiați lui Radu Moldovan.

1. Cristian Codărean și-a dat demisia din Consiliul Local și deține funcția de președinte Pro-Romania pe municipiu. Aproape 2 ani de zile a fost consilier local, disciplinat și fără să conteste în public deciziile primarului Crețu. Este om de afaceri și conduce o firmă de transporturi: BCVO Logistic.

2. Grigore Timoce fost sub-prefect în 2009, provine din zona Becleanului și e mai degrabă omul lui Nicu Moldovan (primarul din Beclean e prim-vice-președinte PSD și locul 2, după Radu Moldovan).

Grigore Timoce e președinte al pro-Romania pe județ , ca profesie este jurist la ROMSILVA și a fost vice-președinte PSD. Este membru în Consiliul de Administrație al Aquabis și încasează aprox. 15.000 de lei pe an. NU are profil de dizident, iar pe vremea PDL-ului s-a lăudat cu oferte tentante, pe care le-a refuzat și a rămas fidel social-democraților.

La nivel central, Pro-Romania e formată din foști lideri ai PSD care contestă modul în care Dragnea conduce partidul și țara. Principalii contestatari sunt Victor Ponta (fost premier), Corina Crețu (comisar european) și Mihai Tudose (fost premier).

Formațiunea pro-Romania Bistrița se află în organizare contra-timp la nivel județean și pare mai degrabă o găselniță de imagine, la mica-înțelegere cu PSD-ul!

La nivel județean, stratagema Pro-Romania e previzibilă și organizația se vrea a fi un PSD aparent- reformat care să speculeze imaginea lui Victor Ponta, fără însă a ataca politicile lui Radu Moldovan și Ovidiu Crețu. Asta dacă luăm în calcul profilul celor 2 președinți de pe municipiu și de pe județ. Spre confirmare, marți seara, Codărean și Timoce au avut o primă emisune la Singeorz TV  dar au preferat o atitudine moale, fără niciun atac lansat spre PSD.

Prima conferință de presă a fost anunțată joi, 28 martie, la sediul de pe Bulevardul Republicii.

Pare greu de crezut, dar Crețu-i singurul care comentează în fața PSD-ului controlat de Radu Moldovan!

Chiar dacă se-ncepe cu oamenii de casă și cu o strategie “de blat”, în perspectivă, pro-Romania poate fi o barcă de salvare pentru orice PSD-ist cu cifre în sondaje care NU se regăsește alături de structurile lui Radu Moldovan.

Deocamdată singurul pol anti-PSD îl reprezintă însuși primarul Crețu, care contestă public viziunea lui Radu Moldovan și refuză sistematic să apară în public alături de președintele Consiliului Județean. Crețu a refuzat să semneze proiectele europene în valoare de 13.5 milioane de euro, la vizita din acest weekend a lui Daniel Suciu, ajuns Ministru al Dezvoltării. Ba mai mult, Crețu și-a faultat colegii din PSD într-o emisiune televizată a explicat că meritul principal pentru proiectele europene este al angajaților din Primărie. Referitor la promisiunile lui Suciu privind  modernizarea Colegiului Rebreanu, primarul Crețu a fost reticent și a amintit că se află în proces cu Ministerul Dezvoltării pentru o interpretare referitor la proprietatea imobilului.

 

Partidul lui Ponta intră în europarlamentare cu 4 nume anunțate, în cadrul emisiunii de marți seara, de la Realitatea TV.

Victor Ponta a anunțat că NU va merge la Bruxelles, dar va fi cap de listă. Comisarul european Corina Crețu se va afla pe loc eligibil pe lista pro-Romania va intra de pe locul 2, Mihai Tudose e pe locul 3 iar Iurie Leancă fost prim-ministru în Republica Moldova e pe locul 4.

PSD-iștii “sub acoperire” Cristian Codărean și Grigore Timoce vor fi responsabili să scoată un scor cât mai bun pentru partidul lui Ponta. Fără infrastructură și cu un județ controlat de Radu Moldovan, pro-Romania e mai degrabă un partid sprijinit de PSD,  cu scopul de a ține electoratul de stânga pe aceeași zonă ( în special oamenii tineri, nemulțuiți de Dragnea sau care NU au loc de alți grei prin PSD). În funcție de scorul de la europarlamentare, pro-Romania va putea negocia la prezidențiale cu PSD-ul…

0 notes
1704 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *