Odată cu creșterea punctului de pensie, se majorează și alte două categorii de beneficii

 -  -  1150


Odată cu creșterea punctului de pensie, se majoriează și alte două categorii de beneficii, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

”În aceste zile se plătesc pensiile. În calendarul obișnuit, fără întârzieri, așa cum este normal. Odată cu creșterea punctului de pensie, încă două categorii de beneficii vor crește de la 1 septembrie: indemnizațiile de însoțitor și indemnizațiile membrilor Uniunilor de creatori legal constituite. Sunt peste 53.000 de persoane care vor primi indemnizațiile mai sus amintite, mărite de la 1 septembrie”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Sursa citată a adăugat că indemnizația de însoțitor reprezintă 80% din valoarea punctului de pensie, iar creșterea valorii punctului de pensie a condus la creșterea cuantumului indemnizației de la 1.012 lei la 1.154 lei, o creștere de 142 lei, pentru un număr de aproximativ 40.000 beneficiari.

De asemenea, indemnizația pentru membrii uniunilor de creatori legal constituite reprezintă 50% din cuantumul pensiei celui ce are statut de membru în această uniune, astfel că odată cu mărirea valorii punctului de pensie, se vor mări, de asemenea, veniturile a peste 13.000 de beneficiari.

Reamintim că începând cu luna septembrie, valoarea punctului de pensie a fost majorată cu 14 procente.

0 notes
275 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *