Ofițerul de poliție Adrian Crăciunescu a fost arestat preventiv

 -  -  1960Adrian Crăciunescu – ofițerul de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud care este cercetat penal pentru luare de mită și trafic de influență – a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Marți seara, ofițerul de poliție a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Cluj cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Instanța clujeană a admis propunerea procurorilor anticorpuție și astfel s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a polițistului bistrițean.

În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. 1-3, 4 lit.e), art. 223 alin. 2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului C. A. – cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 ?i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 și trafic de influență prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.06.2020 şi până la data de 08.07.2020, inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Cluj.

Reamintim că polițistul Adrian Crăciuneascu a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată. Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal. La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție. 

0 notes
1085 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *