Olimpici din șapte județe, la Concursul interjudețean de Matematică și Informatică ”Grigore Moisil” de la Bistrița

 -  - 


Peste 250 de elevi din şapte judeţe ale țării, copii olimpici la Matematică şi Informatică, vor participa la cea de-a 35-a ediție a Concursului interjudețean ”Grigore Moisil”, ce va avea loc în municipiul Bistrița. 

Concursul, care va avea două secțiuni – Matematică și Informatică, se va desfășura în perioada 24 – 26 martie, iar judeţele participante sunt Cluj, Mureş, Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Bihor şi Bistriţa-Năsăud.

Este cel mai tare concurs din Ardeal, din Regiunea de Nord-Vest și aduce laolaltă copii din șapte județe. Practic este o etapă de pregătire în vederea participării la etapa națională a olimpiadelor de Matematică şi Informatică”, a spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula.

Potrivit inspectorului şcolar de matematică Ioan Ioja, concursul este dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu şi se va desfăşura în trei unităţi şcolare din municipiul Bistriţa. Un număr de 160 de elevi vor participa la secțiunea Matematică și 96 la Informatică. Probele se vor desfăşura la Colegiul Tehnic Infoel – secțiunea Matematică, la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” – secțiunea Informatică liceu şi la Colegiul Național ”Andrei Mureşanu” -secțiunea Informatică gimnaziu.

Comisia ştiinţifică este asigurată și coordonată de profesori universitari de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, fiind incluşi toţi inspectorii școlari de la disciplinele Matematică şi Informatică din cele şapte judeţe. Totodată, fiecare judeţ participant va avea şi profesor evaluator pentru fiecare nivel de clasă.

Deschiderea festivă a concursului va avea loc vineri, 24 martie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia.

Loading

bookmark icon