Omul care a scris la comandă articolul din Libertatea are contract de consultanță cu Consiliul Județean și a încasat 20.000 de euro pe strategia de dezvoltare! Tolontan verifică dacă mister Cornel Ban are contract cu instituția condusă de Radu Moldovan!

 -  -  1806


Cornal Ban îl cheamă pe specialistul pe economie care a scris un articol statistic publicat pe Libertatea. E profesor universitar la Copenhagen Business School, originar din Năsăud.

Articolul publicat pe LIBERTATEA a fost preluat de propaganda PSD, coordonată de Radu Moldovan, prin care județul BN ar fi în TOP 3 la nivel național pe atragere fonduri europene/cap de locuitor.

Cornel Ban a prins un contract de 20.000 de euro cu Consiliul Județean și drept-mulțumire a INFILTRAT un articol de propagandă în LIBERTATEA!

Cornel Ban  prins un contract cu Consiliul Județean și cu 20.000 de euro va realiza strategia de dezvoltare a județului. Practic, consultantul va realiza o analiză cu punctele forte și cu punctele slabe ale județului și va concepe o strategie pe termen lung, de dezvoltare a Județului Bistrița – Năsăud.

Pentru această analiză, s-a folosit o hartă a fondurilor europene și specialistul pe economie a împărțit cifra contractelor semnate la numărul de locuitori!

Conform analizei lui Cornel Ban, județul nostru a semnat contracte de aproape 3 MILIARDE de lei și are aproximativ 10.000 de lei/cap de locuitor, adică 2.000 de euro.

A adunat MERE cu PERE și le-a pus în tolba lui Radu Moldovan! Șeful PSD își asumă TOATE proiectele europene din tot județul și CONFISCĂ munca primarilor!

Analiza lui Cornel Ban e una de propagandă! Județul Bistrița – Năsăud, cu 63 de UAT-uri care pot accesa bani europeni, e comparat cu municipiul București! Irelevantă comparația!

În primul rând, investițiile adunate la grămadă NU au nicio legătură cu Consiliul Județean, cu poza lui Radu Moldovan sau măcar cu administrația județeană. Sunt obiective care aparțin primarilor. Pe persoană fizică!

NU pot fi comparate mere cu pere. În așa-zisa analiză făcută de Cornel Ban (originar din Năsăud) și Aurelian Giugal se compară investițiile din Județul Bistrița – Năsăud cu Bucureștiul, la atrageri fonduri europene/cap de locuitor! Nicio relevanță!

Păi dacă luăm o comună mică: Runcu Salvei (de unde e originar Vasile Dâncu), care presupunem că a atras 3 MILIOANE de euro din bani europeni (pe incluziune socială, pe cadastrare, pe apă-canal) și împărțim la cei 1.200 de locuitori, iese o medie de 2.500 de euro/cap de locuitor și putem spune că Runcu Slavei e comuna-campioană din Județ, a surclasat Municipiul Bistrița și e în primele locuri din țară. O inepție statistică!  

Județul Tulcea are 80% asistați social pe rural dar e pe locul 2 în statistici la atragere bani europeni!

În Județul Tulcea, 80% din popuația rurală e asistată social și zona e un pol al sărăciei. Cu toate astea, pe statistici, Tulcea a atras mai mulți bani ca județul BN și e pe locul 2 în țară, după Ilfov (Tulcea are 2.500 euro/cap de locuitor, urmat de Bistrița-Năsăud (2.000 de euro/cap de locuitor).

Tolo a intrat pe fir și verifică deontologia lui Cornel Ban, cel care a infiltrat un articol de propagandă!

Cătălin Tolontan este coordonator editorial pentru publicațiile Ringier, Libertatea și GSP și a anunțat că va face verificări, referitor la Cornel Ban și relația sa contractuală cu Consiliul Județean Bistrița Năsăud.

Citiți și:

0 notes
931 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *