ONG-ul “Hope and Homes for Children” închide Centrele de Plasament și vine cu o nouă viziune pentru copiii abandonați : case de tip familial! ROMBAT donează 50.000 de euro pentru construirea unei astfel de case!

 -  -  1835


12 copii din Centrul de Plasament „Bistrița” se vor muta în casa de tip familial până la finalul anului 2020!

Hope and Homes for Children și Rombat anunță parteneriatul strategic prin care compania susține programul de închidere a instituțiilor de tip vechi (orfelinate) desfășurat de Fundație în județul Bistrița-Năsăud. Parteneriatul se va desfășura în perioada 2019-2020 și are o valoare de 50.000 euro, fonduri care acoperă parțial construcția unei case de tip familial în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament de Tip Familial pentru Copiii cu Dizabilități „Bistrița” din Bistrița.

În Centrul de Plasament „Bistrița” trăiesc 38 de copii și tineri cu nevoi speciale severe pentru care vor fi construite cel puțin două case de tip familial în comuna Șieu-Măgheruș.


La nivel de țară, aproximativ 6.500 de copii—majoritatea cu nevoi speciale—sunt în continuare instituționalizați în peste 160 de centre de plasament. Copiii ajung în aceste centre în urma abandonului la naștere, pentru că au fost scoși din medii abuzive, pentru că au fost trimiși la şcoli speciale şi, astfel, au fost plasați în centre pe durata studiilor sau pentru că au nevoi speciale severe pe care părinţii nu au posibilitatea de a le gestiona.

Centrele de Plasament Teaca și Năsăud au fost închise! Cei 126 de copii au fost mutați în case de tip unifamilial!

 

Hope and Homes for Children a început procesul de închidere a orfelinatelor din județul Bistrița-Năsăud în anul 2011. În cei opt ani, Fundația a închis, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud, Centrele de Plasament „Teaca” și „Năsăud” în care se aflau 126 de copii. Din 2018, Hope and Homes for Children lucrează la închiderea Centrului de Plasament „Bistrița” în care trăiesc 38 de tineri cu nevoi speciale severe și se va interveni prin construirea a cel puțin două case de tip familial—pas necesar pentru că, având în vedere nevoile speciale severe ale tinerilor, reintegrarea în familiile biologice sau plasarea în asistență maternală nu reprezintă soluții viabile.

 

ROMBAT devine partener oficial!

Fondurile oferite de Rombat, companie membră a grupului Metair Investment Limited din Africa de Sud și cel mai mare producător de baterii auto din România, vor fi direcționate către dezvoltarea uneia dintre casele necesare închiderii Centrului de Plasament „Bistrița” și mutarea a 12 copii și tineri în noua lor casă până la finalul anului 2020.

În casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii care primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii trăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

„Ne bucurăm să oferim, prin acest mic ajutor, puțină dragoste, cel mai important ingredient al credinței crestine. Acest gest este pentru copiii institutionalizați, care simt cel mai acut nevoia de dragoste. Apreciem activitatea Hope and Homes for Children, tot ce au făcut până acum și avem încredere în echipa de management a acestei Fundatii că-și vor atinge frumoasele și onorantele obiective.” – Ioan Repede,director general, Rombat.

0 notes
960 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *