Ionuț Simionca îi bate-obrazu’ lui Sighiartău și zice că secretarul PNL a BLOCAT Legea Autostrăzii Nordului: “Un lucru rușinos și nedemn!”

 -  -  1419

Ionuț Simionca a susținut astăzi o conferință de presă în care și-a prezentat proiectul de suflet: Legea Autostrăzii Nordului, inițiativă care-i aparține și care a fost demarată din 2018.

Ieri, Camera Deputaților a votat în unanimitate acest proiect, care va merge spre promulgare!

Ionuț Simionca îl atacă pe Sighiartău și zice că PNL-istul a BLOCAT acest proiect!

“Ce e rușinos e faptul că unii parlamentari și mă refer la domnul Robert Sighiartău, își asumă anumite lucruri pe nedrept, pe nemeritate. Dumnealui NU a vrut să susțină printr-o semnătură acest proiect legislativ, în 2018, când am cerut tuturor colegilor din nordul țării să-l susțină! Toți deputații de Bistrița – Năsăud au susținut proiectul legislativ, dunealului NU a vrut să-l semneze!

În comisia de Buget l-a blocat, în comisia din care face parte și NU a dat un vot pozitiv. În comisia de Transporturi au încercat să-l blocheze. După ce a trecut proiectul iese public și se laudă cu un lucru pe care NU l-a făcut!  Un lucru rușinos și nedemn!  ” – a transmis Ionuț Simionca.

De unde bani de Autostrada Nordului? Din bani europeni și guvernamentali! În 4 ani ar trebui să fie GATA!

Acest obiectiv se finanțează de la bugetul de Stat, prin Ministerul Transporturilor, în limita sumelor și din credite externe și din fonduri europene!

Sunt 80 de MILIARDE de euro pe infrastructură pe care Uniunea Europeană le pune l dispoziție. Guvernele care vin trebuie doar să absoarbă aceste fonduri  și să le direcționeze spre proiecte de anvergură, cum este Autostrada Nordului.

Exemple prin care PNL și USR au BLOCAT proiectul lui Simionca!

“Liberalii au încercat să pună tot felul de piedici în comisiile din care dumnealor fac parte. Și vă dau un exemplu: în comisia de buget-finanțe unde a trecut acest proiect legislativ acum 3 săptămâni, liberalii au dat 1 vot împotrivă și deputatul de Bistrița Năsăud Robert Sighiartău a fost unul din cei care Nu a votat acest proiect legislativ. Mai mult,  ieri în Comisia de Transporturi au încercat să obstrucționeze și să blocheze acest proiect legislativ. Și liberalii și cei de la USR. Au fost singurii care s-au abținut în votul din comisie încercând din răsputeri să blocheze acest proiect important, Autostrada Nordului. Nemaiavând ce face, se pare că la vot, unii dintre ei au dat un vot pozitiv. ” – a declarat Ionuț Simionca.

Autostrada Nordului se va conecta cu Autostrada din Ungaria, pe la Vama Oar! 

“Ieri, în comisia de transporturi am primit amendamente de la Ministerul Transporturilor, ceea ce contrazice tot ceea ce spunea Robert Sighartău și anume că autostrăzile NU se fac prin lege. Uite că Ministerul Transportului, condus de ministrul Lucian Bode 1 liberal, au venit cu amendamente la Autostrada Nordului,  unele din aceste amendamente au fost acceptate, iar altele au fost refuzate.

Un amendament pe care l-am acceptat a fost să schimbăm Vama Borș cu Vama Oar. Și acest amendament a fost acceptat dintr-un singur motiv:  pentru a ne lega de Occdient avem nevie de continuitate la această autostradă  și pe la Vama Oar vine autostrada din Ungaria. Acest amendament a fost acceptat.

Un amendament pe care NU l-am acceptat și am luptat vehement împotriva lui, a fost eliminarea unei date de a începe și a intra în vigoare această lege. Liberalii NU au vrut să fie o dată la care să înceapă! Și au dorit să se lase la îndemâna Guvernului, să înceapă când doresc, să facă ce vor… cum au făcut și celelalte Guverne. A fost foarte important să punem o perioadă de execuție, pentru că toți mă întrebați ce înseamnă acești 4 ani! Acești 4 ani este o perioadă propusă un termen de execuție. Pentru că NU putem să așteptăm după guverne, să vină cu tot felul de master-planuri și noi să NU rămânem cu nimic.” – a transmis deputatul Ionuț Simionca.

0 notes
544 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *