Opt blocuri din Bistrița intră în reabilitare termică. Urmează alte nouă

 -  -  11062


Opt blocuri de locuințe din municipiul Bistrița vor fi reabilitate termic, lucrările urmând să înceapă în scurt timp, anunță reprezentanții Primăriei Bistrița. De asemenea, alte nouă blocuri se află în procedură de licitație publică pentru desemnarea constructorului.

La aceste blocuri se va schimba tâmplăria de termopan atât la apartamente, cât și la spațiile comune și casa scărilor, se vor izola subsolurile, pereții exteriori și planșeul la ultimul nivel. De asemenea, la fiecare bloc, se reface instalația electrică de iluminat pe casa scărilor, inclusiv cu schimbarea corpurilor de iluminat, instalație care va fi alimentată cu energie verde prin panouri fotovoltaice”, au precizat reprezentanții Primăriei Bistrița.

Alte nouă blocuri se află în procedură de licitație publică, umând ca în scurt timp să fie desemnat constructorul și să înceapă lucrările.

Pentru reabilitarea acest blocuri, Primăria Bistrița a accesat fonduri europene prin intermediul Programulului Operațional Regional 2014-2020. Peste 2.500 de familii de Bistrița au beneficiat până acum de acest program și le-au fost reabilitate blocurile în care locuiesc. Totodată, până la finalul acestui an, blocurile în care locuiesc alte 700 de familii vor beneficia de reabilitarea termică.

La capitolul îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, municipiul Bistrița este campion, după cum a precizat chiar primarul Ovidiu Teodor Crețu, cu 11 proiecte semnate pentru reabilitarea termică a unui număr total de 74 de blocuri.

Totodată, administrația locală precizeză că, în exercițiul financiar 2021 – 2027, intenționează să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea a încă 100 de blocuri din Bistrița.

1 notes
187 views
bookmark icon

One thought on “Opt blocuri din Bistrița intră în reabilitare termică. Urmează alte nouă

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *