Opt comune din Bistrița-Năsăud, în scenariul galben

 -  -  1067


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a decis că, începând de duminică, opt comune din Bistrița-Năsăud intră în scenariul galben.

Conform hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori în Salva, Romuli, Budești, Silivașu de Câmpie, Poiana Ilvei, Șieu-Odorhei, Urmeniș și Șintereag. Astfel, cele opt comune trec în scenariul galben.

În aceste unități administrativ-teritoriale intră în vigoare următoarele măsuri:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00.
  • aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, CJSU Bistrița-Năsăud a decis ridicarea restricțiilor pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică în comuna Budești, singura din județ aflată în scenariul roșu.

Măsurile prevăzute în hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Prevederile hotărârii intră în vigoare la data de 23 mai 2021.

0 notes
192 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *