Ora 21:00 – referendumul pentru revizuirea Constituției s-a încheiat. 26,95 % prezența la vot în Bistrița-Năsăud

 -  - 


Referendumul pentru revizuirea Constituției s-a încheiat, după ce la ora 21:00 toate secțiile de votare au fost închise. În cele două zile în care cetățenii cu drept de vot au avut posibilitatea să voteze, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, procentul privind prezența la vot a fost, la închiderea urnelor, de 26,95 la sută.

Au votat, în total, 70.730 bistrițeni, majoritatea de listele permanente – 63.965. Totodată, cei mai mulți dintre cetățenii prezenți la vot au provenit din mediul rural – 47.212, în vreme ce mediul urban a fost pe plan secund, cu 23.518 votanți.

În Bistrița-Năsăud au fost amenajate 313 secții de votare, iar pe listele permanente au fost înscriși 262.378 de alegători. Procesul de votare s-a desfășurat fără incidente.

În continuare, la finele referendumului, într-o secție de votare din Bistrița-Năsăud nu s-a atins nici măcar pragul de 10 procente.

În schimb, în secția de la Brăteni, procentul aproape că a urcat la 97 la sută.

În ceea ce privește media de la nivel național, aceasta a fost de 20,41%. Pentru ca referendumul să fie validat, prezența la vot trebuie să atingă pragul de 30 la sută. În plus, 25 la sută dintre voturi trebuie să fie cu ”DA”.

Pentru fiecare dintre cele două zile ale referendumului, la nivelul întregii țări au fost mobilizați în medie 38.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și cadre de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în plus față de dispozitivul curent de 12.000 de angajați.

Una dintre principalele misiuni ale efectivelor MAI a fost aceea de a asigura o intervenție rapidă la sesizările privind posibile încălcări ale legii.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.