Orașul Beclean, pregătit pentru începutul de an școlar 2020-2021. S-au alocat bani pentru achiziția a circa 400.000 de măști

 -  -  1002Primăria orașului Beclean a făcut toate demersurile necesare pentru ca procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții în noul an școlar 2020-2021, în contextul pandemiei Covid-19, în oricare dintre scenariile comunicate de către Ministerul Sănătății, informează primarul Nicolae Moldovan.

”La nivelul tuturor unităților de învățământ din orașul Beclean deja s-au luat toate măsurile impuse de Starea de Alertă privind prevenirea răspândirii SARS-CoV2, astfel încât școlile să fie capabile să asigure tuturor elevilor și cadrelor didactice un mediu sigur de învățare în condițiile date. Încă din luna august, am avut întâlniri cu directorii unităților de învățământ din oraș pentru a găsi împreună cu aceștia soluții optime pentru începerea noului an școlar”, a declarat primarul Nicolae Moldovan.

Sursa citată adaugă că, în urma discuțiilor avute, s-a asigurat din bugetul local suma necesară pentru achiziția de măști de protecție (aproximativ 400.000 bucăți), soluții biocide, spirt, și s-au demarat achizițiile în conformitate cu Ghidul de finanțare pentru aceste produse specifice, precum și pentru tablete tuturor elevilor care se încadrează în prevederile Ghidului.

Primele măști au fost repartizate în prima săptămână a lunii septembrie și se fac toate igienizările solicitate, sălile de clasă au fost amenajate în vederea distanțării și au fost dotate cu toate conexiunile necesare pentru posibilitatea transmiterii orelor de curs prin internet acolo unde va fi cazul, în plus, au fost create culoare separate pentru intrarea și ieșirea elevilor în curte”, a completat primarul.

Nicolae Moldovan dă asigurări că nu existăsituații care să pună în pericol începrea noului an școlar.

”Asigurăm toți cetățenii orașului Beclean că nu avem cazuri în oraș care să pună în pericol începerea în cele mai bune condiții a noului an școlar, în acest moment având un număr mic de persoane izolate la domiciliu”, a încheiat Nicolae Moldovan.

0 notes
127 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *