Orban: Sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie – perioada potrivită pentru organizarea alegerilor locale

 -  -  931


Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul consideră că sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie este perioada potrivită pentru organizarea alegerilor locale.

Noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a declarat premierul, într-o conferinţă de presă.

Acesta a lansat și două posibile date pentru acest scrutin – 27 septembrie sau 4 octombrie.

“Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii“, a mai adăugat Ludovic Orban

0 notes
56 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *