Ordine de protecție emise de polițiști pentru protejarea unor victime ale violenței domestice

 -  -  946O tânără din localitatea Tureac și o femeie din localitatea Piatra au solicitat ajutorul polițiștilor semnalând două cazuri de violență domestică. Pentru a proteja victimele, oamenii legii au emis ordine de protecție.

”La data de 26 iulie 2020, o tânără de 18 ani, din Tureac a solicita ajutorul polițiștilor, fiind agresată și amenințată de concubin. Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au identificat pe bărbat ca fiind în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate cu femeia, iar în urma completării formularului de evaluare a riscului au emis un ordin de protecție provizoriu pentru protejarea tinerei”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Totodată, în acest caz a fost întocmit și un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări pentru amenințare și violență în familie și oamenii legii monitorizează starea conflictuală.

Un alt caz de violență domestică a fost semnalat în localitatea Piatra.

La data de 26 iulie 2020, polițiștii au intervenit ca urmare a sesizării unei agresiuni în localitatea Piatra, de către mama unui minor. Ajunși la fața locului, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au constatat faptul că, un minor de 12 ani ar fi fost agresat de tatăl său, un bărbat de 40 de ani, din Mogoșeni. Cei doi se aflau în curtea imobilului în care locuiește minorul, în localitatea Piatra”, mai informează IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma celor constatate, pentru protejarea minorului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal de violență în familie, cercetările fiind continuate, iar cazul rămâne în atenția polițiștilor care îl monitorizează.

0 notes
71 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *