Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii cu noile reguli de organizare a cursurilor, publicat în Monitorul Oficial

 -  -  1008


Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind noile reguli de organizare a cursurilor a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit acestui document, începând cu data de 17 ianuarie 2022, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară cu prezență fizică în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%.

În situația în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 75%, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe cursurile se desfășoară în sistem online.

Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 scade sub 70%.

Direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică pe site-ul propriu rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi. Pentru municipiul București și județul Ilfov se comunică rata cumulată de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Sursa datelor referitoare la rata de ocupare a paturilor este platforma «Alerte MS».

În prezent, pragul de 75% nu este atins în niciunul dintre judeţele României.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a confirmat că rata de ocupare la nivel județean este sub 75%, ceea ce înseamnă că toate unitățile de învățământ din județul BN vor începe semestrul al II-lea în format fizic.

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial poate fi consultat mai jos:

1401930cookie-checkOrdinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii cu noile reguli de organizare a cursurilor, publicat în Monitorul Oficial
0 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.