Ordonanță de Urgență pentru primar în 2 tururi! Asta vrea Ionuț Simionca, de Moș Niculae! Dacă Orban NU o dă-n Decembrie, se intră pe ultimele 6 luni și NU se mai pot face modificări pe legea electorală! Renaște PSD-ul?

 -  -  21335


Deputatul Ionuț Simionca a avut o serie de acțiuni în stradă, prin care a adunat semnături pentru modificarea Legii Electorale și alegerea primarilor din 2 tururi. Semnăturile au fost depuse la Parlament, dar inițiativa legislativă a fost blocată!

 

Totuși, Guvernul Orban mai are o șansă pentru modificarea legii prin Ordonanță de Urgență! Data limită la care trebuie dată Ordonanța de Urgență: decembrie 2019! Asta deoarece în ultimele 6 luni, NU se mai pot face modificări pe Legea Electorală, iar primarii ar fi aleși dintr-un singur tur, la localele din vară!

Ionuț Simionca: Eu încă sper că Ludovic Orban va da această Ordonanță de urgență și în 6 Decembrie ar face un cadou românilor!

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/566090227285214/

Reporter: – referitor la Ordonanța de Urgență pentru primar în 2 tururi… dacă NU se dă săptămâna aceasta, se intră în ultimele 6 luni în care NU se mai pot face modificări! Am înțeles că în 6 decembrie ar fi termenul -limită! Dacă NU se dă ordonanța pentru primar în 2 tururi, d-voastră personal veți intra în opoziție în ce-i privește pe liberali? PMP-ul, va mai susține Guvernul? Ce veți face?

Ionuț Simionca: – Când vorbim de opoziție, vreau să vă spun că eu am făcut opoziție constructivă! Și când am fost în opoziție față de PSD, am făcut opoziție a românilor, a bistrițenilor, nu am fost gică-contra! Și toate proiectele bune, legislative le-am susținut chiar dacă NU am fost pe placul partidului! Deci, eu NU o să fac niciodată opoziție împotriva bistrițenilor și o să sancționez pozițiile greșite… pe care le consider eu.
.
Reporter: – Dar dacă NU se dă Ordonanța, PNL-ul NU o dă!

Ionuț Simionca: – Bun, și ce înseamnă opoziție? Să Nu votez nicio lege care ajută România?

Reporter: – Pe plan local, mă refeream!

Ionuț Simionca: – Noi nu avem nicun consilier, deci NU putem face opoziție la nivel local. Eu încă sper că Ludovic Orban va da această Ordonanță de urgență și în 6 Decembrie ar face un cadou românilor această Ordonanță… noi cu toții ne-am dori o democrație consolidată!

Ionuț Simionca: Am fost și aș putea fi un candidat de primar!

simionca ionut pmp

Reporter: – Și în caz contrar, ați susține candidatul PNL?

Ionuț Simionca: – Noi o să susținem cel mai bun candidat! O să venim în perioada următoare să prezentăm felul în care vedem o Alianță și felul în care vedem susținerea unui candidat! Noi o să susținem candidatul cel mai bine-cotat și care are șanse să câștige împotriva PSD-ului , pentru că NU e vorba de un partid, e vorba de bistrițeni, asta trebuie să înțeleagă cele 3 partide politice: e vorba de bistrițeni, dacă vorbim de prioritățile municipiului sau ale județului!

Reporter: – D-voastră, personal, ați putea fi un primar, un candidat de primar?

alți reporteri: – A fost!

Ionuț Simionca: – Aș putea fi.. am fost candidat de primar și aș putea fi! Dar să ne concentrăm pe temele pe care le avem astăzi! o să vin cu un plan de acțiune pentru ceea ce înseamnă unitatea dreptei și un front comun pentru unitate…

 

Citiți și:

 

VIDEO: De ochii lumii, Klaus Iohannis ar vrea alegeri de primar în 2 tururi! Dacă Ludovic Orban NU dă Ordonanța în maxim 1 LUNĂ, PNL-ul e “mâncat pe pită” la locale și miroase a BLAT la nivel înalt!

 

 

2 notes
460 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ordonanță de Urgență pentru primar în 2 tururi! Asta vrea Ionuț Simionca, de Moș Niculae! Dacă Orban NU o dă-n Decembrie, se intră pe ultimele 6 luni și NU se mai pot face modificări pe legea electorală! Renaște PSD-ul?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *